Συνολικά 80 οι τραυματίες στην Τουρκία από το σεισμό της Κω! (video)

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αλικαρνασσού ύστερα από το χτύπημα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα στην Κω.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι περισσότεροι από αυτούς, μόλις άρχισε να σείεται το έδαφος, πήδηξαν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων για να σωθούν.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι πως, οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν στους τραυματίες στον κήπο του νοσοκομείου καθώς ο σεισμός έχει προκαλέσει ρήγματα στην οροφή του (νοσοκομείου),όπως δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» ο κυβερνήτης της Αλικαρνασσού, Μπεκίρ Γιλμάζ.

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα βίντεο που ανέβηκαν στο youtube μετά το πολύ ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε Ελλάδα και Τουρκία.

Οι εικόνες είναι από την Αλικαρνασσό, όπου είναι εμφανής ο πανικός στους τούρκους πολίτες την ώρα του μεγάλου σεισμού.

Ο δήμαρχος της Μούγκλας ανέφερε ότι υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού είπε ότι αναφέρθηκαν μικρές ρωγμές σε παλιά κτίρια.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σεισμών EMSC προειδοποίησε για μικρό τσουνάμι, τα τουρκικά ΜΜΕ πάντως επικαλέστηκαν δηλώσεις αξιωματούχους που θεωρούν πιθανότερη τη δημιουργία μεγάλων κυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο το κρατικό νοσοκομείο της πόλης εκκενώθηκε καθώς εμφανίστηκαν ρωγμές, ενώ οι ασθενείς που κατέφτασαν εξετάζονταν σε ανοικτό χώρο μπροστά. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και στην επαρχία Μούγλα.

Ο δήμαρχος της Ντάτσα, Γκιουρσέλ Ουτζάρ, είπε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία,κ ενώ κάποια κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Διαβάστε επίσης: Süddeutsche Zeitung: Το ΔΝΤ χάνει την αξιοπιστία του στο θέμα της Ελλάδας