Τέρμα οι πιστώσεις για αναλώσιμα σε ασφαλισμένους από τα φαρμακεία Αττικής

Διακόπτουν από αύριο Τρίτη, 1η Αυγούστου, την πίστωση για αναλώσιμα υλικά σε ασφαλισμένους οι φαρμακοποιοί, καθώς μέχρι την Παρασκευή ο ΕΟΠΥΥ είχε εξοφλήσει στην Αθήνα λιγότερα από τα μισά φαρμακεία για οφειλές του Ιανουαρίου.

«Μπαίνουμε στον Αύγουστο και συζητάμε για τον Ιανουάριο» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ απηύθυνε ερώτημα προς τον υπ. Υγείας «πώς αισθάνεται που η υπογραφή του δεν είναι αξιόπιστη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ προβλέπει πληρωμή των οφειλών εντός 60 ημερών και ήδη έχουν περάσει σχεδόν 7 μήνες.

Εάν δεν βρεθεί λύση, πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν κυρίως οι διαβητικοί.

Να σημειωθεί ότι, σχεδόν από τα μέσα Ιουλίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής είχε προειδοποιήσει ότι, θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. Σε δελτίο Τύπου της 18ης Ιουλίου, ο ΦΣΑ καλούσε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ:

«να τιμήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την υπογραφή του, με την πλήρη εξόφληση των τριών πρώτων μηνών (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου) το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2017, όπως ορίζει η σύμβαση. Ταυτόχρονα, προειδοποιούσε ότι, «σε αντίθετη περίπτωση από 1ης Αυγούστου, «θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε σε άρση της πίστωσης».

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στον ΚΕΕΛΠΝΟ: Σαρώνουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου