Τα μαζεύει η Τουρκία και αρνείται ότι χαρακτηρίζει ύποπτες τρομοκρατίας γερμανικές εταιρείες

Οι γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία είναι πλήρως διασφαλισμένες τόσο από την ίδια την κυβέρνηση της Άγκυρας όσο και από τους νόμους της χώρας σπεύδει να διαβεβαιώσει ο υπουργός Οικονομίας Ζεϊμπεκτσί σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ολοένα αυξανόμενη διπλωματική κρίση που έχει προκύψει με τη Γερμανία.

«Όλες οι γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία είναι 100% εγγυημένες από την τουρκική κυβέρνηση, το τουρκικό κράτος και τους νόμους», δήλωσε ο Ζεϊμπεκτσί σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης στο Reuters.

«Η κρίση μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας είναι προσωρινή αλλά μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην οικονομία. Η Γερμανία πρέπει να ξανασκεφτεί τα όσα έχει πει», προειδοποίησε.

Στη συνέντευξή του ο Ζεϊμπεκτσί αναφερόμενος σε άρθρο της εφημερίδας Die Zeit είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν έδωσε στο Βερολίνο λίστα με τις εταιρείες που φέρονται να έχουν σχέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε πέρυσι.

Η εφημερίδα Die Zeit ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι τουρκικές αρχές επέδωσαν πριν αρκετές εβδομάδες στο Βερολίνο έναν κατάλογο με 68 γερμανικές εταιρείες, μεταξύ αυτών η Daimler και η BASF, τις οποίες κατηγορούν ότι συνδέονται με τον Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία λέγοντας πως οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Τουρκία για ιδιωτικούς ή επιχειρηματικούς λόγους καλούνται να δείξουν αυξημένη προσοχή.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Περισσότεροι από 350 οι τραυματίες του σεισμού!