Χονγκ Κονγκ – Λος Άντζελες μόνο σε 4 ώρες στο άμεσο μέλλον (Vid)

Κι αν μπορούσατε να πετάξετε από το Χονγκ Κονγκ στο Λος Άντζελες σε μόλις τέσσερις ώρες; Ως επιβάτες του Cygnus M3 θα μπορείτε να κάνετε αυτό ακριβώς.

Με δημιουργό τον πρωτοπόρο εφευρέτη Tom Johnson (ο οποίος εμπνεύστηκε από τα στρατιωτικά βομβαρδιστικά της δεκαετίας του ’50 και του ’60), το υπερηχητικό αεροσκάφος θα πιάνει μέγιστη ταχύτητα 3 Mach – ή 2.000 mph – και θα διαθέτει μία κομψή και λεπτή δομή με φτερά μεταβλητής γεωμετρίας, τα οποία θα μπορούν να ανοιγοκλείνουν όταν θα βρίσκεται στον αέρα, σύμφωνα με το Forbes.

“Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει πιο αργή, ασφαλέστερη και πιο αθόρυβη απογείωση και προσγείωση και επίσης δίνει την δυνατότητα στο τζετ να πετά πιο οικονομικά σε ταχύτητες κάτω από το φράγμα του ήχου όταν βρίσκεται πάνω από ξηρά, όπου προς το παρόν οι εμπορικές υπερηχητικές πτήσεις είναι παράνομες”, αναφέρει.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα τζετ μήκους περίπου 135 ποδιών και βάρους 25 τόνων που θα τροφοδοτείται από δύο στροβιλοκινητήρες μικτού κύκλου, ικανούς να φιλοξενήσουν έως και 32 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος. Ο Johnson εκτιμά ότι το αεροσκάφος-το οποίο θα μπορούσε να ταξιδέψει έως και 6.710 μίλια πλήρως φορτωμένο- θα απαιτούσε περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του και τα εισιτήρια για το εμπορικό αεροσκάφος θα κοστίζουν περίπου 3.300 δολάρια για μία πτήση μετ’ επιστροφής, ανάλογα με τις τιμές των καυσίμων.

Το Cygnus M3 θα μπορούσε θεωρητικά να κατασκευαστεί με την υπάρχουσα τεχνογνωσία, αλλά θα απαιτούσε τουλάχιστον μια δεκαετία για να παράγει ένα βιώσιμο πρωτότυπο, παραδέχεται ο Johnson. “Οι κύριες προκλήσεις του σχεδιασμού αυτού θα είναι η εξεύρεση και ανάπτυξη ενός κατάλληλου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – αν και υπάρχουν δύο κατάλληλοι κινητήρες που ήδη λειτουργούν και οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση”, λέει.

Πηγή: Capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανησυχία Στίβεν Χώκινκ: Δεν έχουμε μέλλον στη Γη – Φτιάξτε τώρα βάσεις σε Σελήνη και Άρη

Απέτυχε η εκτόξευση Κινεζικού πυραύλου με προορισμό την Σελήνη (Βίντεο)

Μυστικό υπόγειο τούνελ βρέθηκε κάτω από την Πυραμίδα της Σελήνης στο Μεξικό (Εικόνες και βίντεο)