ΕΛΣΤΑΤ: Βαφτίζει το “κρέας – ψάρι” για την ανεργία

Στο 21,7% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνοντας με στόμφο ότι το ποσοστό αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο με το ποσοστό ανεργίας του Απριλίου του 2016, που ήταν 23,6%.

Το γεγονός σημαίνει πως φέτος η απασχόληση αυξήθηκε κατά 79.833 άτομα, αν και ο αριθμός των ανέργων παραμένει πάνω από ένα εκατομμύριο, στους 1.040.0909, την ώρα που ο ενεργός πληθυσμός της χώρας ανήλθε σε 3.228.062 άτομα, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο προβαίνει σε δυο ατοπήματα: Πρώτον δεν δίνει αναλυτική κατάσταση των μισθών και το είδος της σχέσης εργασίας των 3.228.062 ατόμων που απασχολούνται, αλλά και των νέων απασχολουμένων, ώστε να εξακριβωθεί το ποσοστό των εργαζομένων που έχει μηνιαίο εισόδημα μικρότερο και από το επίδομα ανεργίας. Αν εργάζονται περιστασιακά, αν εκπαιδεύονται (θεωρούνται μη άνεργοι!) κ.ο.κ.

Δεύτερον, επισημαίνει πως “με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία καταγράφεται η ανεργία, ανεπηρέαστη από την επίδραση της εποχικότητας”. Αποσυνδέει την αύξηση της απασχόλησης στον τουριστικό τομέα με τη μείωση της ανεργίας, καθώς τότε θα παραδεχόταν ότι είναι προσωρινή.

Διαβάστε επίσης: Φωτίου: «100.000 παιδιά θα μπουν στους παιδικούς σταθμούς»

Μην χάσετε: Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Φόβοι για επικείμενο τσουνάμι

Ακόμη: ΝΔ κατά Καμμένου – Κατέθεσαν σήμερα την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής