Πεδίο μάχης το Αμβούργο με νέα εκτεταμένα επεισόδια!

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, με διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα της γερμανικής αστυνομίας.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν και πάλι γύρω στις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) με στόχο να διαταράξουν την επίσημη έναρξη της συνόδου της G20.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε στο Twiiter ότι «πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση εναντίον βίαιων προσώπων» που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν «περιπολικά» στη συνοικία Αλτόνα, κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Πρόκειται για τη συνέχεια των άγριων επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης αφήνοντας πίσω τους 111 τραυματίες αστυνομικούς, 29 συλληφθέντες και 15 άτομα υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους. Για το λόγο αυτό τέσσερα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το Αμβούργο από νωρίς με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι «ένα σύννεφο μαύρου καπνού» υψωνόταν από τα δυτικά, ενώ αυτοκίνητα «πυρπολήθηκαν» σε διάφορες συνοικίες.

Η αστυνομία διέλυσε τουλάχιστον μία διαδήλωση κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, ενώ κάποιοι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας μαύρη μπογιά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το NTV.

Το συνδικάτο της γερμανικής αστυνομίας GdP καταδίκασε «τις μαζικές επιθέσεις βίαιων, ακραίων οργανώσεων», εκτιμώντας ότι «το αυτοαποκαλούμενο Black bloc» εκμεταλλεύθηκε «ειρηνικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για να επιτεθεί σκοπίμως» στους αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακές αποκαλύψεις για τον Χίτλερ από την τελευταία επιζήσασα στο καταφύγιο του

Μην χάσετε: «Καλώς ήρθατε στην Κόλαση!»: Χαοτική εμπόλεμη ζώνη το Αμβούργο για τους G20

Ακόμα: Αιχμή Τουσκ για Τραμπ: Ελπίζω αυτά που λέει να γίνουν πράξη