Πλοίο των Ναζί γεμάτο με χρυσό βρέθηκε στον βυθό του Ατλαντικού

Βρετανοί κυνηγοί θησαυρών εντόπισαν βυθισμένο γερμανικό πλοίο της εποχής των Ναζί, το οποίο πιστεύεται ότι είναι γεμάτο με χρυσό.

Η ιστορία θέλει το φορτηγό πλοίο SS Minden, το οποίο βρίσκεται στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού κοντά στην Ισλανδία, να μεταφέρει χρυσό αξίας άνω των 130 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Νότιο Αμερική προς την κατακτημένη τότε από τους Γερμανούς Ευρώπη.

Αφού φορτώθηκε από αξιωματούχους της Γερμανικής Τράπεζας Banco Germanico, έφυγε από τη Βραζιλία την 6η Σεπτεμβρίου του 1939 πριν εντοπιστεί από δύο βρετανικά καταδρομικά – το HMS Calypso και το HMS Dunedin.

Το πλήρωμα για να αποτρέψει την σύλληψη και κατάληψη του πολύτιμου φορτίου του από τους Συμμάχους, αποφάσισε να βυθίσει το πλοίο στον πάτο του ωκεανού.

Τώρα οι Βρετανοί κυνηγοί θησαυρών προσπαθούν να αποκτήσουν άδεια από τις αρχές της Ισλανδίας έτσι ώστε να καταφέρουν να ανασύρουν τον θησαυρό και να τον μεταφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιστεύεται ότι θα μπορούσε να περιέχει έως και τέσσερις τόνους από το πολύτιμο μέταλλο.

Νωρίτερα αυτό το έτος, οι κυνηγοί θησαυρών κατηγορήθηκαν ότι αναζητούσαν τα συντρίμμια του γερμανικού φορτηγού πλοίου χωρίς την κατάλληλη άδεια. Οι αρχές έλαβαν γνώση της επιχείρησης μετά από ένα νορβηγικό σκάφος έρευνας βυθού (εικόνα) που εντοπίστηκε στα ύδατα της Ισλανδίας, σύμφωνα με την Daily Mail.

Το κατά πόσον το σκάφος περιέχει πραγματικά τόσο μεγάλη ποσότητα σε χρυσό, όσο και αν οι ερευνητές θα λάβουν την απαιτούμενη  άδεια για να το ανακτήσουν, παραμένει προς το παρόν τουλάχιστον, άγνωστο.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

128χρονος στην Αργεντινή ισχυρίζεται ότι είναι ο… Χίτλερ!

Βρέθηκε θησαυρός των Ναζί σε μυστικό δωμάτιο στην Αργεντινή (Εικόνες και βίντεο)

Πρωτοφανές! Εμφανίστηκε άγνωστο νησί στο Τρίγωνο των Βερμούδων (video -pics)