Forbes: Ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλει κανείς εκατομμύρια σήμερα

Από όλους τους τρόπους για να βγάλει κανείς πακτωλό χρημάτων στις μέρες μας, υπάρχει ένας που ξεχωρίζει: κάνετε μια καυτή αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) για ένα κρυπτονόμισμα, δηλαδή πουλήστε δημόσια το κρυπτονόμισμα μέσω μιας “Αρχικής Προσφοράς Νομίσματος” (ICO) και επωφεληθείτε από την τάση της κρυπτο-μανίας.

Του Panos Mourdoukoutas

Οι καυτές IPOs ήταν πάντα ένας γρήγορος τρόπος για τους επενδυτές να κερδίσουν πολλά χρήματα. Υπό την προϋπόθεση ότι οργάνωναν την IPO ή συμμετείχαν σε αυτή ως “επενδυτές-άγγελοι” και “venture capitalists”. Αυτό σημαίνει να αποκτήσεις μετοχές στην IPO έναντι μερικών σεντς ή λίγων δολαρίων στις προ IPO τιμές, και έπειτα να βρεις άλλους επενδυτές να πλασάρεις αυτές τις μετοχές σε υπερδιογκωμένες τιμές.

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το χρήμα είναι εύκολο και οι επενδυτές έχουν “ζεσταθεί” για επενδύσεις στο περιουσιακό στοιχείο της IPO -ένα εξωτικό προϊόν ή μια νέα τεχνολογία που υπόσχεται να αλλάξει τον κόσμο και να μετατρέψει τις επενδύσεις σε μανία.

Όπως ακριβώς στα τέλη της δεκαετίας του 1990, την εποχή των dotcom. Οι επενδυτές άγγελοι και οι venture capitalists αγόρασαν μερίδια σε τεχνολογικές εταιρείες για λίγα σεντς προτού αρχίσουν να διαπραγματεύονται και τις έδωσαν για διψήφιο και τριψήφιο αριθμό δολαρίων την ημέρα που οι εταιρείες αυτές έκαναν το ντεμπούτο τους στην Wall Street. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη σε αυτή την περίπτωση –αυτοί οι αρχικοί επενδυτές έβγαλαν τόνους χρημάτων ενώ οι επενδυτές που ήρθαν αργότερα στο “πάρτι” έχασαν τόνους χρημάτων.

Τώρα το χρήμα είναι πάλι εύκολο και οι καυτές IPOs επανήλθαν στη μόδα. Ωστόσο, δεν είναι οι μετοχές αυτές που εισάγονται προς διαπραγμάτευση. Αντ’αυτού, ρίχνουν τα κρυπτονομίσματα σε διαπραγμάτευση –δημιουργώντας και διανέμοντας crypto tokens μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στο crowdfunding.

Αυτές οι ICOs τροφοδοτούνται από την υπόσχεση που δίνουν τα κρυπτονομίσματα σε έναν κόσμο στον οποίο η πίστη προς τις κεντρικές τράπεζες διαβρώνεται.

Η επενδυτική θέρμη έχει δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στην αγορά, έχει κάνει τις ICOs δημοφιλείς και έχει βοηθήσει τους επενδυτές που συμμετείχαν να βγάλουν πολλά χρήματα. Η Αρχική Προσφορά Νομίσματος (ICO) για ένα project blockchain ονόματι Bancor, για παράδειγμα, άντλησε σχεδόν 153 εκατ. δολάρια είτε στο ομώνυμο νόμισμα είτε σε ethereum ως μέρος ενός crowdsale.

Μεταξύ των αρχικών επενδυτών ήταν ο θρυλικός venture capitalist, Tim Draper του VC fund Draper Fisher Jurvetson, ο οποίος έδωσε περαιτέρω ώθηση στην όρεξη για κρυπτονομίσματα.

Έπειτα υπάρχει και η ICO του project blockchain Tezos, η οποία άντλησε το ποσό-ρεκόρ των 232 εκατ. δολαρίων σε bitcoin και ether. Και η λίστα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Και φυσικά υπάρχει και το Bitcoin Investment Trust Shares που ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στην εξωχρηματιστηριακή αγορά στα τέλη του περασμένου έτους και κερδίζει 208,26% μέχρι στιγμής φέτος, αφήνοντας πολύ πίσω το χρυσό.

“Το Bitcoin έγινε αποδεκτό από περισσότερες από 100 εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Microsfot και Dell”, λέει ο John Paul McCaffrey. “Καθώς αναπτύσσονται νέα κρυπτονομίσματα είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σε θέση να πληρώνουμε για προϊόντα και υπηρεσίας μέσω μιας ποικιλίας νομισμάτων προκειμένου να διατηρηθούν οι υφιστάμενοι κάτοχοι νομισμάτων και να δημιουργηθούν νέοι. Μπορεί να είναι συγκλονιστικό να μάθει κανείς ότι υπάρχουν αρκετοί αντιπρόσωποι αυτοκινήτων σε ολόκληρη τη χώρα που δέχονται το Bitcoin ως πληρωμή. Η αγορά αυτών των νομισμάτων είναι τόσο εύκολη όσο και η λήψη της εφαρμογής Coinbase στο smartphone και η δημιουργία ενός λογαριασμού. Για να βάλετε όριο στις αγορές σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βασισμένη στο διαδίκτυο εφαρμογή GDAX, η οποία παρέχεται από το Coinbase”.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από «κόσκινο» οι συντάξεις – Επανέλεγχος σε όσες εκδόθηκαν το 2017

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περνάει στην ιταλική εταιρία Ferrovie Dello Stato

«Φωτιά» τα εκκαθαριστικά – Στα 1.350 ευρώ ο μέσος φόρος