Theraclear: Η επαναστατική μέθοδος για την θεραπεία της ακμής από τη δερματολόγο Έβελυν Στεφανάκη!

Theraclear

Από σήμερα έχουμε την χαρά να φιλεξενούμε στο site μας την γνωστή δερματολόγο Δρ. Έβελυν Στεφανάκη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, Δερματοχειρούργο, Ειδικ.Νοσ. Ανδρέας Συγγρός, Clinical Fellow Royal Free Hospital, London, UK, η οποία ζει στο Λονδίνο και θα μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά της ομορφιάς σαν γυναίκες που είμαστε. Επίσης θα είναι κοντά σας να σας απαντάει σε ερωτήσεις αλλά και απορίες που έχετε. 

Το πρώτο της άρθρο έχει να κάνει με την ακμή αλλά και όλες τις καινούργιες μεθόδους που κυκλοφορούν και δεν έχετε ακούσει. Πάμε να δούμε τι μοιράζετε μαζί μας και ερωτήσεις που της κάναμε σχετικά με την ακμή!

Σε διεθνη παγκοσμια συνεδρια συζητουνται οι νεωτερες μεθοδοι για την θεραπεια της ακμης. Μπορειτε να μας αναφερετε τις νεωτερες εξελιξεις;
Η ιατρικη τεχνολογια αναπτυσσεται με ραγδαιους ρυθμους ετσι ωστε να υπαρχουν πολλες καινοτομες μεθοδοι για την αντιμετωπιση κοινων δερματολογικων νοσηματατων οπως η ακμη.

Μια απο αυτες ειναι μια νεα επαναστατικη μεθοδος για την θεραπεια της ακμης, η Theraclear. Με τη μεθοδο  της αναρροφησης επιτυγχανει την εξαγωγη του σμηγματος της ακμης ουτωσωστε να μειωνεται το σμηγμα και ο αριθμος μικροβιων P.acne,που παιζουν πρωταγωνιστικο ρολο στη αιτιοπαθογενεια της ακμης. Παραλληλα χρησιμοποιει ενα laser τυπου IPLπου βοηθα στην συρρικνωση των σμηγματογοννων αδενων και ετσι παραγεται λιγοτερη λιπαροτητα στο ακνεικο δερμα. Ειναι επαναστατικη μεθοδος γιατι οι αλλαγες στο δερμα γινονται ορατες σε 24-48 ωρες απο τη συνεδρια. Χρησιμοποειται ως θεραπεια για ολους τους τυπους ακμης ακομα και της κυστικης που ειναι η πιο σοβαρη και αντιαισθητικη μορφη ακμης οπου ταυτοχροναμε το Theraclear γινεται χρηση βελονων.

Ποσο επωδυνη ειναι η μεθοδος Theraclear;
Δεν ειναι καθολου επωδυνη και γι αυτο ειναι τοσο εκπληκτικη. Η αναρροφηση λειτουργει με αιφνιδιαστικο τροπο στις νευρικες αποληξεις του δερματος και δεν γινεται αισθητη ουτε η βελονα που τοποθετειται γαι την θεραπεια των  πιο σοβαρων  περιπτωσεων της κυστικης ακμης. Με την αναρροφηση αφαιρειται ολο το λιπος και τα βακτηρια των σμηγματογονων αδενων.

Πως ενσωματωνετε αυτη την επαναστατικη μεθοδο με τηνπρακτικη της κλασσικης θεραπειας της δερματολογιας για την ακμη;

80% του παγκοσμιου πληθυσμου θα νοσησει απο ακμη καποια χρονικη περιοδο στη ζωη του. Αυτος ειναι ενας τεραστιος αριθμος. Γνωριζοντας δε, ποσο υποφερουν αυτοι οι ασθενεις ξερουμε ποσο καταστρεπτικη νοσος  μπορει να ειναι για την ψυχολογια.

Αυτη η μεθοδος ειναι ιδανικη για ασθενεις που βρισκονται στη εφηβεια αλλα και σε πιο προχωρημενες ηλικιες. Αποτελει μια ταχυτερη αντιμετωπιση της νοσου ενω παραλληλα ενθαρρυνονται στο να χρησιμοποιουν τα ρετινοειδη τοπικα σκευασματα συνταγογραφημενα απο τον δερματολογο τους και ετσι ωστε να επιτυγχανεται η αποδρομη της ακμης για μεγαλα χρονικα διαστηματα.

Ποσες θεραπειες πρεπει να κανει ενας ασθενεις με τη μεθοδο Theraclear;
Χρειαζονται 2-4 συνεδριες σε διαστηματα μιας με δυο εβδομαδων. Οι ασθενεις λατρευουν τα αποτελεσματα και ετσι διατηρουν το αποτελεσμα με συνεδριες καθε 4-6 εβδομαδες μετα τη θεραπεια. Επισης ειναι αρκετα οικονομικη μεθοδος αντιστοιχη στο κοστος μια συνεδριας αισθητικης προσωπου.

Βρισκετε οτι ασθενεις που εχουν καποια ιδιαιτερη εκδηλωση οπως εναν γαμο, προτιμουν αυτη τη θεραπεια;
Ναι και ειναι εκπληκτικο αυτο. Εχω αρκετους ασθενεις που ερχονται να κανουν συνεδρια καθ’οδον για την εκαστοτε εκδηλωση τους ειτε προκειται για γαμους, βαφτισια, επαγγελματικες εκδηλωσεις! Παντα εχω χρονο για εκτακτες συνεδριες με Theraclear. Δινει στους ασθενεις την αυτοπεποιθηση που χρειαζονται για να φαινονται καταπληκτικοι στις φωτογραφιες τους. Η ψυχολογικη αναταση που προσφερει το αποτελεσμα ειναι πολυ σημαντικη για τους ασθενεις με ακμη και τους δινει μεγαλη αυτοπεποιθηση.

Υπαρχουν αλλες καινοτομοι μεθοδοι για τη θεραπεια της ακμης;
Η νεωτερη μεθοδος που κυκλοφορει στην Αμερικη και χρησιμοποιω σε ασθενεις μου ειναι ενα νεο σκευασμα υπο μορφη κρεμας. Αυτο που ανακαλυφθηκε μετα απο μελετες ειναι οτι το μικροβιο P.Acneπαραγει ενα μικρο φραγμο γυρω του, το βιοφιλμ. Μεχρι τωρα δεν γνωριζαμε οτι τα τοπικα σκευασματα που χρησιμοποιουμε για τη θεραπεια της ακμης, οπως το υπεροξείδιο του βενζολίουκαι το σαλικυλικο οξυ, δεν μπορουν να φθασουν στα βακτηρια για να τα διασπασουν και να τα καταστρεψουν εξ’αιτιας αυτης της προστασιας. Οταν αφαιρειται το βιοφιλμ, χρησιμοποιωντας αυτη τη τοπικη κρεμα, η προσβαση στα βακτηρια ειναι αμεση. Ειναι μια τοπικη κρεμα που βοηθα λοιπον στην πιο γρηγορη και αμεση αντιμετωπιση της ακμης.

Πως πρεπει να χρησιμοποιειται η κρεμα αυτη;
Τοποθετειται σαν μια κρεμα νυκτος. Ειναι πολυ ευκολη στη χρηση. Δεν ξηραινει το δερμα και δεν δημιουργει αισθημα καυσου η αλγους οπως αλλα προιοντα που χρησιμοποιουνται. Μπορει να συνδιαστει με το τοπικο υπεροξείδιο του βενζολίου η τα ρετινοειδη,που ειναι η κλασσικη θεραπεια της ακμης, εαν το επιθυμει ο ασθενης. Προσωπικα παντα συστηνω τη παραλληλη χρηση των ρετινοειδων γιατι ετσι επιτυγχανεται η μειωση της κυτταρικης παραγωγης που γινεται στο δερμα. Οι ασθενεις δειχνουν πολυ καλη συμμορφωση.

Από τη Δρ. Έβελυν Στεφανάκη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, Δερματοχειρούργο, Ειδικ.Νος.Ανδρέας Συγγρός, Clinical Fellow Royal Free Hospital, London, UK.

Πηγή: likewoman.gr