Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δυο εμπρηστών στη Ζάκυνθο! – Μαίνονται οι φωτιές (pics & video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή Μαριές της Ζακύνθου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο εμπρηστών που προσπαθούσαν να βάλουν νέες φωτιές και οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από ελικόπτερο της πυροσβεστικής!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από τους χειριστές του ελικοπτέρου που έκανε ρίψεις στις εστίες, δυτικά από την περιοχή Μαριές, την ώρα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε δασική έκταση που δεν είχε φτάσει η πυρκαγιά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ στην αναζήτηση συμμετέχουν και κάτοικοι της περιοχής.

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, για την πυρκαγιά που μαίνεται στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου «είναι καλύτερη πλέον η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο. Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την οριοθέτησή της».

Στη Ζάκυνθο επιχειρούν αυτή την ώρα 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων, 3 ειδικά μηχανήματα που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και από πλευράς εναέριων μέσων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνη μέρα σήμερα: Πολύ υψηλή η πιθανότητα πυρκαγιάς (χάρτης)