Τρόμος στην Βαρκελώνη: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες – Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης (vid)

Σκηνές τρόμου σε μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο της Βαρκελώνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν φορτηγάκι τύπου βαν έπεσε πάνω σε πεζούς, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν 13 νεκροί, ανάμεσα τους και παιδιά, και δεκάδες τραυματίες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νωρίτερα «Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλα της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε νωρίτερα η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην προσεγγίζουν την Placa Catalunya. Οι κοντινοί σταθμοί του μετρό και του σιδηροδρόμου έκλεισαν.

Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στο σημείο, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον δράστη, που σύμφωνα με την El Pais πρόκειται για τον Ντρις Ουκαμπίρ.

Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από τον Ιούλιο του 2016 τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πριν από λίγο πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Αυτό είναι το φορτηγάκι που χρησιμοποίησε ο δράστης

Δείτε παρακάτω βίντεο από την στιγμή της επίθεσης. Σκληρές εικόνες.

Νεότερες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα, λένε ότι υπήρχε και δεύτερο φορτηγάκι που σχεδίαζε επίσης τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τη γραμματεία του πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Φερνάντο Τούτο Χομέδες, σε επικοινωνία που είχε με το enikos.gr, δήλωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στη Ράμπλας, βρίσκεται και ελληνική οικογένεια, χωρίς να αναφέρει πόσα μέλη έχουν τραυματιστεί.

Πάντως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα.