Δραματικές στιγμές στον Κάλαμο Αττικής: Καίγονται σπίτια, τραυματίστηκε ο στρατηγός Γιόβας (pics)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την 16:00 περίπου το απόγευμα της Κυριακής σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους.

Τελευταία ενημέρωση 20:40

Πανικός επικρατεί στον Κάλαμο καθώς η πυρκαγιά έχει μπει στο χωριό και έχει κάψει τουλάχιστον 20 σπίτια. Επίσης έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Πρόκειται για τον διοικητή Περιφερειακή Πυροσβεστικής Αττικής, στρατηγό, Κωνσταντίνο Γιόβα, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο 251 στρατιωτικό νοσοκομείο με αδιαθεσία.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής να προσπαθούν να σβήνουν τις φωτιές που αναζοπυρώνονται από τους ανέμους, που ευτυχώς όμως δεν πνέουν δυνατά.

Νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε τον Κάλαμο και εξαπλώνεται προς το Καπανδρίτη σύμφωνα με ρεπορτάζ του Skai, ενώ οι εικόνες που δείχνει ο τηλεοπτικός σταθμός φαίνεται ότι η φωτιά έχει φτάσει μέχρι τις αυλές των σπιτιών με 3 από αυτά να έχουν ήδη καεί χωρίς να γνωρίζουμε όμως το μέγεθος των ζημιών που έχουν υποστεί.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μαζικές εκκενώσεις σπιτιών τα οποία βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τους ιδιοκτήτες τους να τρέχουν να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Το μέτωπο της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων αυξάνεται ταχύτατα και πλέον το χωριό του Καλάμου έχει περικυκλωθεί από την φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να εκκενωθεί άμεσα ο Κάλαμος.

Σημειώνεται πως στο χωριό του Καλάμου βρίσκονται περίπου 4.000 άνθρωποι ενώ η παραλία του Καλάμου δεν απειλείται από την πυρκαγιά.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια που προς το παρόν δεν απειλούνται. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 εθελοντικά οχήματα δυο ελικόπτερα Σινούκ και ένα αεροσκάφος Καναντέρ, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το Skai εκκενώθηκαν προληπτικά δυο κατασκηνώσεις προσκόπων που βρίσκονται στην περιοχή.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών να καεί η χώρα

Κόλαση στη Ζάκυνθο: Πύρινα μέτωπα καίνε για τρίτη μέρα το νησί – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα (pics)

Καίγεται η Ζάκυνθος: Μέτωπα σε Καταστάρι και τις Βολίμες

Οι φωτιές στην Αλβανία επεκτάθηκαν στη Θεσπρωτία

Φλέγεται η χώρα: Σαράντα έξι πύρινα μέτωπα μόνο το τελευταίο 24ωρο

Καίγεται η Ζάκυνθος: Όλα δείχνουν οργανωμένους εμπρησμούς