Η επόμενη μέρα του Mega – Τι θα αποφασίσουν οι μέτοχοι της Τηλέτυπος

Τηλέτυπος

Παλαιοί και νέοι μέτοχοι του Τηλέτυπου που βρέθηκαν με μεγάλα πακέτα μετοχών στα χέρια αγοράζοντάς τα από τις χρεοκοπημένες εταιρείες ΔΟΛ και Πήγασος, κάθονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι για να αποφασίσουν με ποιους όρους και προϋποθέσεις μπορεί να επαναλειτουργήσει κανονικά και πάλι το κανάλι.

Στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση της Τηλέτυπος, από την εξέλιξη της οποίας θα εξαρτηθούν πολλά για την χρηματοδοτική εξυγίανση της εταιρείας η οποία κουβαλά χρέη άνω των 180 εκατ. ευρώ, την επιλογή των στελεχών που θα επανδρώσουν τη διοίκηση του καναλιού, την επιστροφή σε κανονικό πρόγραμμα αλλά και το ύφος του πάλαι ποτέ μεγαλύτερου ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού. Η Τηλέτυπος λειτουργεί ουσιαστικά με μόνο δύο μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο μετά τις παραιτήσεις των Σταύρου και Παναγιώτη Ψυχάρη τον Απρίλιο και των Γιώργου και Φώτη Μπόμπολα τον Ιούλιο, οπότε η εκλογή νέων μελών στο Δ.Σ. θα δώσει και το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Η ανομοιογενής σύνθεση της ομάδας των μετόχων που θα πάρουν τις αποφάσεις, αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο ερωτηματικό. Οι προθέσεις των μετόχων να βάλουν το χέρι στην τσέπη ένα άλλο. Οι ανάγκες του τηλεοπτικού σταθμού σε κεφάλαια είναι δεδομένες, όχι μόνο για να αποκατασταθεί η ροή του προγράμματος και των πληρωμών του προσωπικού, αλλά και για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας, οι δύο εμβληματικές επιχειρηματικές φιγούρες του παρελθόντος που έχασαν τις εκδοτικές επιχειρήσεις τους και μαζί το Mega, είναι πλέον εκτός παιχνιδιού. Ο Φώτης Μπόμπολας εξακολουθεί να ελέγχει μέσω της Πήγασος Εκδοτική ένα αξιόλογο ποσοστό (13,09%), αυτό ωστόσο είναι δεσμευμένο από τις πιστώτριες τράπεζες έναντι χρεών και ουσιαστικά είναι στο χέρι των τραπεζών να αποφασίσουν πως θα το διαχειριστούν.

Στη θέση τους βρίσκονται πλέον ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκης που εξαγοράζοντας το ενεργητικό του ΔΟΛ βρέθηκε με το 22,1% των μετοχών του Mega στο χαρτοφυλάκιό του, και ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ο οποίος απέκτησε απευθείας από τον Φώτη Μπόμπολα το 19,63% των μετοχών. Ρυθμιστής του παιχνιδιού παραμένει εκ των πραγμάτων η οικογένεια Βαρδινογιάννη ως μεγαλύτερος μέτοχος με 34,5% των μετοχών από τις κινήσεις του οποίου θα εξαρτηθούν συνολικά οι μετοχικές ισορροπίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εμπρηστικός» ο Αρκάς – Τι σκίτσαρε για τον Τσίπρα και τις φωτιές (pic)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακοινώθηκε κι επισήμως η μεταβίβαση του 22% του Mega στον όμιλο Alter Ego

ΑΚΟΜΑ: Αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Μακεδονία»