Καλύπτει τους νεοναζί ο Τραμπ! «Φταίνε και οι δυο πλευρές» (video)

Τραμπ

Λίγες μέρες μετά την κατακραυγή για την πρώτη του αντίδραση σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Σάρλοτσβιλ, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε και όχι μόνο δεν καταδίκασε απερίφραστα τους νεοναζί, αλλά μοίρασε τις ευθύνες για τα επεισόδια!

Είναι γνωστό ότι η Κου Κλουξ Κλαν κι άλλες ρατσιστικές οργανώσεις στήριξαν τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο του στις ΗΠΑ. Μάλλον τώρα είναι η ώρα να «εξαργυρώσουν» τη στήριξη αυτή…

Ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε τεράστιο σάλο όταν λίγες ώρες μετά την επίθεση με αυτοκίνητο, που έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου και σκότωσε μια νεαρή γυναίκα, δεν καταδίκασε απερίφραστα τους νεοναζί που έκαναν συγκέντρωση στην πόλη. Αργότερα, ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να κάνει διευκρινιστική δήλωση.

Έτσι, το βράδυ της Τρίτης (15.08.2017) από τον Πύργο του στο Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έβγαλε τα πραγματικά του πιστεύω. Όχι μόνο δεν καταδίκασε τους φασίστες αλλά επέρριψε ευθύνες και στην άλλη πλευρά. Υπεραμύνθηκε της αρχικής του αντίδρασης και τόνισε πως και οι δυο πλευρές πρέπει να κατηγορηθούν για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Βιρτζίνια.

Κατηγόρησε δε τους διαδηλωτές που πρόσκεινται στην αριστερά ότι επιτέθηκαν βίαια εναντίον των εθνικιστών που διαμαρτύρονταν κατά της απόφασης για την απομάκρυνση ενός αγάλματος στρατηγού της Συνομοσπονδίας. «Επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο με ρόπαλα… ήταν ένα τρομακτικό θέαμα» είπε ο Τραμπ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην είσοδο του Trump Tower, πριν συμπληρώσει ότι οι αριστεροί διαδηλωτές «όρμησαν με τη βία κι επιτέθηκαν στην άλλη πλευρά».

Δείτε μέρος απ’ όσα είπε:

Φυσικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον Στιβ Μπάνον, τον αμφιλεγόμενο σύμβουλό του, εκτιμώντας ότι είναι «ένα καλό πρόσωπο, δεν είναι ρατσιστής. Αγαπώ πολύ τον Μπάνον, είναι φίλος» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι εντάχθηκε «αργά» στην ομάδα του, αφήνοντας – πάντως- να πλανώνται αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον του. «Θα δούμε τι θα συμβεί στον κύριο Μπάνον» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματική η κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε: Έκκληση για βοήθεια απευθύνει ο πρόεδρος της χώρας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία στην Πορτογαλία: Ένδεκα προσκυνητές νεκροί από πτώση δένδρου

ΑΚΟΜΑ: «Μαύρη ομίχλη» καταγράφηκε σε «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο (Βίντεο)