Μάχη με τις φλόγες στην Ανάβυσσο: Τραυματίες τρεις πυροσβέστες-Κάηκαν σπίτια και οχήματα (pics)

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέπτονται αυτήν την ώρα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυορσβεστών που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη

Εκτός από τους τρεις πυροσβέστες που έχουν διακομιστεί με εγκαύματα κυρίως στα άκρα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανάβυσσο, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και μια άλλη έπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δύσκολη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να ελέγξουν την πυρκαγιά, αφού εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 12 οχήματα ΟΤΑ και 2 ελικόπτερα.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αναβύσσου

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανάβυσσο, διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είχε αλλάξει κατεύθυνση και απειλούσε κατοικίες και στον οικισμό Φοινικιά στο Λαγονήσι, εκεί όπου έχει οργανωθεί σχέδιο εκκένωσης της περιοχής μεταξύ Λαγονησίου και Αναβύσσου και το οποίο είναι έτοιμο να θέσουν σε εφαρμογή οι Αρχές σε περίπτωση που δεν τεθεί σύντομα υπό έλεγχο πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν αυτήν την ώρα 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι η φωτιά είναι σε οικόπεδα ανάμεσα σε κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Μάλιστα, κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, για να μην εισπνεύσουν τους καπνούς που έχουν δημιουργηθεί από τη φωτιά.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Πετρόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σαρωνικού, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι είδε μπροστά στα μάτια του να καίγεται όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς, τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες οι οποίοι διακομίζονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Οι πυροσβέστες φέρουν εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματος τους, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι γνωστή η έκταση των τραυμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροσβέστες, άγνωστο πώς, περικυκλώθηκαν από το πύρινο μέτωπο, όμως κατάφεραν να απομακρυνθούν από το σημείο με τα πόδια

Επίσης, εκτεταμένες φθορές έχουν υποστεί δύο πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε στη διασταύρωση της λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη, στο Λαγονήσι.

Στο δύσκολο έργο συνδράμουν και εθελοντές από τον Δήμο Σαρωνικού, όπως και από όμορους δήμους.

Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, λόγω του καπνού από τις φλόγες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή από τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Ξέσπασε φωτιά στη Βόρεια Ηλεία

Νέο κύμα καύσωνα έρχεται σταδιακά από αύριο στην ελληνική επικράτεια