Μετά τις διακοπές – Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Η πρώτη συνεδρίαση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, στις 10:30 το πρωί.

Επί τάπητος θα τεθεί το νομοσχέδιο Κουρουμπλή, με τον υπουργό να παρουσιάζει το το πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα κι άλλες διατάξεις», το οποίο και αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» για να κατατεθεί. Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και ο νόμος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται ακόμη η προετοιμασία για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης στο προσεχές διάστημα αλλά και η ολοκλήρωση του προγράμματος.

Από τη Θεσσαλονίκη κι από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει με σαφήνεια το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την επιτροπεία και να δώσει τις συντεταγμένες ενός προοδευτικού πολιτικού σχεδίου με επίκεντρο την δίκαιη ανάπτυξη.

Επίσης τη συζήτηση του υπουργικού συμβουλίου θα απασχολήσει και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης που αφορά στο προσεχές διάστημα.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθούν οι όποιες εκκρεμότητες αφορούν στο τρέχον πρόγραμμα, ώστε τον Αύγουστο του 2018, το μνημόνιο να αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θέτει στις προτεραιότητές της , την προετοιμασία του εδάφους για την οριστική έξοδο της χώρας στις αγορές, την ενίσχυση της ανάπτυξης με τη προσέλκυση νέων επενδύσεων και με την υλοποίηση των αναγκαίων θεσμικών μεταρρυθμίσεων ενώ θα συνεχιστούν και οι κοινωνικές παρεμβάσεις για τον κόσμο της εργασίας αλλά και η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουζάλας, Παππάς και Κρέτσος πήγαν στο γήπεδο να δουν τον Πανιώνιο (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καράογλου: «Ο Τσίπρας έχει τερματίσει το…ψεματόμετρο»

ΑΚΟΜΑ: Παρέμβαση Ρουβίκωνα στη διαμάχη Κυβέρνηση -ΔΟΛ: «Δεν ήμασταν εμείς»