Νέα φωτιά στη Ζάκυνθο: Δέκα τα πύρινα μέτωπα που καίνε το νησί (Pics)

Περισσότερα από δέκα είναι πλέον τα ενεργά μέτωπα φωτιάς στη Ζάκυνθο, που καίγεται για τρίτη ημέρα, καθώς πριν λίγη ώρα μια νέα πυρκαγιά έκανε την εμφάνιση της, αυτή τη φορά σε δάσος στο χωριό Καλαμάκι. Στην φωτιά έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα ακόμη μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Λαγανά, σύμφωνα με το imerazante.gr.

Δύο είναι οι εστίες στο πευκοδάσος του Καλαμακίου – Λαγανά με την φωτιά να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Στο σημείο άμεσα έφτασαν δυο οχήματα της πυροσβεστικής με έξι άνδρες αλλά και δεκάδες εθελοντές που έκαναν τα αδύνατα – δυνατά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος για το ξενοδοχείο Louis Zante Beach , που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο, ωστόσο υπάρχει σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση που χρειαστεί.
Η πυρκαγιά φαίνεται να βρίσκεται υπό έλεγχο με τους πυροσβέστες να παραμένουν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σήμερα έφτασαν στο νησί ακόμα 6 οχήματα με 20 άντρες, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η πυροσβεστική δύναμη στη Ζάκυνθο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι ιδιαίτερα ισχυροί, κάτι που βοηθάει την εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ αντίθετα εμποδίζει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να απογειωθούν και να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Τώρα, επιχειρούν δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα, τύπου Ericsson, σε Αγαλά και Βασιλικό όπου υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, ενώ τέλος, στις Βολίμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Νωρίτερα συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό για τις πυρκαγιές στην Ζάκυνθο, όπου θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για μια συστηματική καταστροφή του φυσικού πλούτου του νησιού και όχι από τυχαία αιτία, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών και να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια που τις προκάλεσαν και ίσως και για τους εμπρηστές που ενδεχομένως βρίσκονται από πίσω.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Καίγεται η Ζάκυνθος: Όλα δείχνουν οργανωμένους εμπρησμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόλαση στη Ζάκυνθο: Πύρινα μέτωπα καίνε για τρίτη μέρα το νησί – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα (pics)

Καίγεται η Ζάκυνθος: Μέτωπα σε Καταστάρι και τις Βολίμες

Ανεξέλεγκτη καίει πυρκαγιά που ξέσπασε στον Κάλαμο Αττικής