Νέος καύσωνας προ των πυλών – Που θα χτυπήσει 40άρια η θερμοκρασία το σαββατοκύριακο

Συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο και να πλησιάζει σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Παρασκευή, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου, αύριο όμως και σύμφωνα με την πρόγνωση της η Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Παράλληλα, στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί ότι η περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο, θα σημάνει την γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες:

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 40-41°C
Κεντρική Μακ/ Μακεδονία: 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
Δυτική Μακεδονία: 38°C
Θεσσαλία: 40-41°C
Ήπειρος: 40-41°C
Δυτική Στερεά: 40-41°C
Δυτική Πελ/νησος: 40-41°C
Επτάνησα: 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)

Αντίθετα, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι ώρες κοινής ησυχίας – Για να μην τσακώνεστε με τον γείτονα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρέμουν οι καταναλωτές – Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – Πότε και πόσο

ΑΚΟΜΑ: Οι νέες πιάτσες στην Αθήνα: Πού συχνάζουν οι καλλονές κοπέλες – Τρομακτικό θέμα επιβίωσης