Οργή μητροπολιτών κατά Βούτση για τη στοχοποίηση της Ορθοδοξίας (vid)

Λάβροι κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση είναι αρκετοί μητροπολίτες. Ο ένας μετά τον άλλον οι ιεράρχες στα κηρύγματά τους βάλλουν κατά της κυβέρνησης που στοχοποιεί την Ορθοδοξία ανοίγοντας μια σκληρή «αριστερή ατζέντα».

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτήρισε «αγράμματο και μοχθηρό ψευδολόγο» τον Ν. Βούτση και στην ίδια επιστολή του ρωτάει τους πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ των οποίων και τον Π. Καμμένο: «Εσείς δεν ακούσατε τίποτα; Είμαστε ή “δεν είμαστε λαός oρθόδοξος”; Δώστε μας μια απάντηση!», όπως μετέδωσε η Ελευθερία του Τύπου.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος δήλωσε ότι «οι λαοί που χάνουν τις ρίζες τους δεν έχουν μέλλον».

Ο Πατρών Χρυσόστομος έκανε λόγο για «θλιβερή παραφωνία παγκοσμίως» και πρόσθεσε ότι «η Ορθοδοξία είναι ελευθερία, πολιτισμός, καταξίωση του ανθρώπινου προσώπου». Επίσης ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητήσει συγνώμη.

Με τη σειρά του ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος τόνισε ότι «Ταλιμπάν είναι άλλοι. Είναι αυτοί που έρχονται και διαταράσσουν την πατρίδα μας και τη χριστιανική Ευρώπη.»

Η οργή των μητροπολιτών ήρθε μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ, που άφησαν τουλάχιστον άφωνους του δημοσιογράφους αλλά και τους τηλεθεατές με τις θολές του δηλώσεις περί του θρησκεύματος των Ελλήνων.

Δείτε το βίντεο εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απανωτά τα χτυπήματα: «Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος, είμαστε ένα σύγχρονο κράτος» λέει ο Βούτσης

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: «Αγράμματος και μοχθηρός ψευδολόγος ο Βούτσης»!

Βούτσης για εισβολή Ρουβίκωνα στη Βουλή: Ήταν «απλή διαμαρτυρία»