Ο Τσίπρας δήλωσε… ευχαριστημένος από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική (video)

Τσίπρας

Με την εικόνα που είχε από ψηλά, αλλά και τον πρώτο απολογισμό, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η καταστροφή από την φωτιά στην Ανατολική Αττική, δεν είναι μεγάλη (;).

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο πρώτος απολογισμός δείχνει ότι καταστράφηκαν 15.000 στρέμματα συγκρίνοντας μάλιστα την καταστροφή με εκείνη του 2009, όπου, όπως ανέφερε, είχε καταστραφεί 150.000 στρέμματα.

Αποφύγαμε τα χειρότερα, είπε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει ωστόσο κι ο απολογισμός που κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν περιουσίες να καταστρέφονται. Είναι τουλάχιστον 20 τα σπίτια που είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς, είτε υπέστησαν πολύ σημαντικές ζημιές.

Παράλληλα οι κάτοικοι μιλούν για μεγάλες ευθύνες όσων είχαν αναλάβει τον συντονισμό των δυνάμεων, αναφέροντας μάλιστα ότι η κατάσταση δεν εκτιμήθηκε σωστά στην αρχή της πυρκαγιάς και έτσι το μέτωπο ξέφυγε από τον Κάλαμο, πέρασε στο Βαρνάβα για να καταλήξει στο Καπανδρίτι απειλώντας να περάσει μετά το Πολυδένδρι ως την περιοχή της Μαλακάσας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ελικόπτερο ο Τσίπρας – Πέταξε πάνω από τα καμένα (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καταγγελίες Σκουρλέτη για στημένα ρεπορτάζ με την φωτιά

ΑΚΟΜΑ: Επιτέλους – Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Ηλεία