Συναγερμός στο Βατικανό: Οι τζιχαντιστές απειλούν τον Πάπα Φραγκίσκο

Μέσω διαδικτύου το ISIS στέλνει απειλητικά μηνύματα για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ιταλία και το Βατικανό. Τα μέτρα ασφαλείας είναι παντού αυξημένα.

Το Ισλαμικό Κράτος ζητά από τους “μοναχικούς λύκους” να χτυπήσουν την Ιταλία και απειλεί τον πάπα Φραγκίσκο. Τα μηνύματα και οι απειλές φθάνουν και πάλι από το διαδίκτυο μέσω Telegram και πιο πρόσφατα με βίντεο που φέρεται να γυρίσθηκε στις Φιλιππίνες.

Η ανησυχία φυσικά αυξάνεται. Αναφορικά με το Βατικανό, εδώ και καιρό, η κεντρική οδός della Conciliazione, που οδηγεί στον Άγιο Πέτρο, είναι ανοικτή μόνον στους πεζούς.

Έντονη παρουσία της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών

Για τους λόγους αυτούς τα μέτρα ασφαλείας ενισχύονται με την παρουσία ανδρών του στρατού, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών.

Στις μεγάλες θρησκευτικές τελετές είναι πολύ πιθανό να προστεθούν ακόμη και επίλεκτοι σκοπευτές στα κτήρια γύρω από την επικράτεια της Αγίας Έδρας.

Αλλά από την πλευρά του ο πάπας Φραγκίσκος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει την απευθείας επαφή του με τους πιστούς. Κάτι τέτοιο θα αντέβαινε άλλωστε στις αρχές της χριστιανικής πίστης. Και αυτό είναι κάτι που σε έναν βαθμό δυσκολεύει το έργο πρόληψης.

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε”

Oι Ιταλοί αναμένεται να επιστρέψουν μαζικά από τις διακοπές την ερχόμενη Κυριακή. Στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης ξέρουν καλά ότι και οι παραλίες μπορεί να γίνουν στόχος των τρομοκρατών. Για τον λόγο αυτό έχει αυξηθεί η παρουσία των καραμπινιέρων και στρατιωτών, στις διάφορες οργανωμένες και ελεύθερες πλαζ.

Προς το παρόν ο κόσμος συνεχίζει να βγαίνει, να κυκλοφορεί και το βράδυ στις πόλεις αν και η ανησυχία είναι σαφής. “Δεν είμαστε σε θέση να αποκλείσουμε ότι θα μας χτυπήσουν, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε”, λένε πηγές των μυστικών υπηρεσιών.

Και η κυβέρνηση Τζεντιλόνι στο μεταξύ σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο σκοπεύει να αποσύρει από το Αφγανιστάν μέρος των 900 στρατιωτών που έχει αποστείλει στην χώρα. Αυτό, παρά το ότι η Ουάσιγκτον, την ίδια ώρα, φέρεται να πιέζει την Ιταλία για ενίσχυση της στρατιωτικής αποστολής της.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο έλεος των μουσουλμάνων η Σουηδία: «Βοηθήστε μας…» (Βίντεο)

Ο συριακός στρατός διείσδυσε στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ

Η ISIS δίνει «διαβατήρια για τον παράδεισο» σε τζιχαντιστές αυτοκτονίας!

Ο συριακός στρατός καταδιώκει τους τζιχαντιστές στην επαρχία Χομς