Σε πύρινο κλοιό με αναζωπυρώσεις η Ζάκυνθος- Εξαφανίστηκαν οι εμπρηστές!

Άλλη μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους και τους πυροσβέστες έρχεται στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, που παραμένει σε πύρινο κλοιό.

Το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς, μαίνεται σε πευκώδη έκταση πάνω στο βουνό, κοντά στο χωριό Μαριές, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να κινδυνεύει.

Γύρω από το χωριό, απ’ όπου πέρασε η φωτιά το Σάββατο, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν αφάνταστα τις προσπάθειες να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πυροσβεστική δύναμη και εξέφρασαν το παράπονο ότι είναι μόνοι τους.

«Μας έχουν εγκαταλείψει! Κινδυνεύουμε! Καταστρεφόμαστε! Κάνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε και εμείς και οι πυροσβέστες. Αν έχουν τσίπα στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια να παραιτηθούν απόψε» δήλωσαν κάτοικοι των Μαριών.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο εμπρηστών ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχή Μαριές της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από πυροσβεστικό ελικόπτερο που έκανε ρίψεις στις εστίες, δυτικά από την περιοχή Μαριές, την ώρα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε δασική έκταση που δεν είχε φτάσει η πυρκαγιά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις. Η περιοχή αποκλείστηκε αλλά οι έρευνες δεν απέφεραν καρπούς.

Διαβάστε επίσης: Ανέλαβαν οι αναρχικοί την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Χαρακόπουλου