Την σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της Τρίτης της εφημερίδας «Αυγή» που αναφέρεται σε «ξέπλυμα του ναζισμού» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μια ολιγόλογη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «γκεμπελικά πρωτοσέλιδα» από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «ξεπέρασαν σε αθλιότητα ακόμα και την πολιτική της Κυβέρνησης».
«Πρόκειται ασφαλώς περί επιτεύγματος. Και εις κατώτερα» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Τα γκεμπελικά πρωτοσέλιδα της “Αυγής” ξεπέρασαν σε αθλιότητα ακόμα και την πολιτική της Κυβέρνησης.
Πρόκειται ασφαλώς περί επιτεύγματος.
Και εις κατώτερα».
Τι λέει το δημοσίευμα
Μια επίθεση χωρίς προηγούμενο εξαπολύει με το σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Αυγή εναντίον του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για την άρνηση της πρώτης να συμμετάσχει σε συνέδριο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.
Η εφημερίδα, με τίτλο: «Το δεύτερο ξέπλυμα του ναζισμού» και υπέρτιτλο «Από Μητσοτάκη και Γκέμπελς της ενημέρωσης», επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ καταλογίζοντας στην ηγεσία της ότι επιχειρεί την έμμεση αθώωση του ναζισμού και του φασισμού μέσω της εξομοίωσής τους με τον σταλινισμό.
Η Αυγή επιτίθεται και στα «συστημικά» όπως τα ονομάζει ΜΜΕ αλλά και σε τμήμα του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Ειδικά για τη ΝΔ αναφέρει ότι υπάρχει ιδεοληπτική εμμονή στην ηγεσία της ΝΔ για την αθώωση του ναζισμού και την θεωρία των δυο άκρων.
Αναφέρει μάλιστα ότι η εξομοίωση του ναζισμού με το κομμουνιστικό μοντέλο της σταλινικής περιόδου σηματοδοτεί για τη ΝΔ την αλλαγή πολιτικής στάσης σε σχέση με εκείνη της περιόδου Καραμανλή.
Η Αυγή, κάνει αναφορά και στα «Νέα του Μαρινάκη» όπως τα αναφέρει τονίζοντας ότι «σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ενέταξαν στο πολυσέλιδο θέμα του σταλινισμού και την επιστολή του ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη με την οποία ζητούσε την καταδίκη της σοβιετικής εισβολής στην Πράγα το 1968. Βέβαια ο Μ. Αναγνωστάκης στην ανέκδοτη επιστολή του αναφερόταν σε άλλο πλαίσιο καθώς μιλούσε για τις «αδελφές σοσιαλιστικές χώρες» που δεν πρέπει να λύνουν με βία τις διαφορές τους».
Διαβάστε επίσης: Μέγα σκάνδαλο στην Βραζιλία με τον Έλληνα πρόξενο!