Στον ΟΑΣΘ στέλεχος των ΑΝΕΛ που έλεγε να “φυτέψουν σφαίρα στον Στουρνάρα”

Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοινώθηκαν πως θα αποτελούν το νέο ΔΣ βρίσκεται και αυτό του στελέχους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ντίμη Αργυρόπουλου.

Πρόκειται για τον φωτογράφο ο οποίος είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις το 2013, όταν ως αποτυχών πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγραφε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook απευθυνόμενους σε επίδοξους τρομοκράτες(;) να φυτέψουν μια σφαίρα στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Βέβαια λίγο αργότερα το στέλεχος των ΑΝΕΛ δήλωσε μετανιωμένος για τη δήλωσή του: «Ήταν λάθος μου. Επιπολαιότητά μου. Ήταν ένα σχόλιο της στιγμής», είχε πει ο κ. Αργυρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τότε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, ζήτησε από την κρατική ασφάλεια να διερευνήσει αν διεπράχθησαν τα αδικήματα της «πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και διατάραξη της ειρήνης των πολιτών».

Ο Ντίμης Αργυρόπουλος διορίστηκε ως μέλος της διοίκησης της ΑΣΥΘ «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.», της εταιρείας που θα συσταθεί ώστε να γίνει ο νέος ΟΑΣΘ. Το κράτος θα ελέγχει –κεντρικά– το 51%, ενώ το 49% μπορεί να παραχωρηθεί σε ΟΤΑ.

Ο Ντίμης Αργυρόπουλος γεννήθηκε στην πόλη των Σερρών στις 10 Μαΐου 1948 και από το 1965 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το φωτορεπορτάζ στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Από το 1968 οι δραστηριότητες του μεταφέρονται στην Αθήνα όπου συνεχίζει το φωτορεπορτάζ για λογαριασμό του Αθηναϊκού Τύπου και των εφημερίδων της Βόρειας Ελλάδας.

Είναι μέλος της Ένωσης Φωτοειδησεογράφων Ελλάδας από το 1970 και μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ελλάδας) από το 1976. Απέτυχε να εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας διαμηνύει στον Βρούτση: «Η θρησκεία είναι θεμέλιο του ελληνικού πολιτισμού»