Τραγωδία: Πέθανε λίγο πριν την γραμμή του τερματισμού – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Το χωριό Τετράκωμο των Τζουμέρκων θρηνεί τον χαμό αθλητή που έφυγε από τη ζωή ενώ έτρεχε το απόγευμα της Κυριακής στον αγώνα “9η Αθαμάνιος Διαδρομή – Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα”.

Όπως γράφει το runningnews, σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν από άλλους αθλητές που έτρεξαν στον αγώνα, ο αθλητής ήταν από το ίδιο το χωριό, όπου έγινε η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα, το Τετράκωμο.

Έτρεχε στη κατηγορία 50-54 ετών. Το τραγικό γεγονός συνέβη ενάμισυ χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό και πιθανότατα οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο. Ο αγώνας είναι απόστασης 12,2 χιλιομέτρων.

Όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να ακολουθήσουν μετά τον αγώνα όπως και οι απονομές, ματαιώθηκαν.

Σοκάρουν οι δηλώσεις του δημάρχου

Οι δηλώσεις του δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Μαρίνου Γαρνέλη, στο protothema.gr είναι συγκλονιστικές: «Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, υπάρχει ένας νεκρός 55 ετών που συμμετείχε στην Αθαμάνιο διαδρομή. Δυστυχώς, ο άνθρωπος την ώρα που έτρεχε μαζί με άλλους 172 συμμετέχοντες, έπαθε ανακοπή καρδιάς και έπεσε στο δρόμο. Τι να πω, δεν είχαμε ασθενοφόρο. Όσες φορές και αν έχω ζητήσει, ασθενοφόρο δεν είχαμε. Και ειδικά για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός».

Και προσθέτει: «Υπήρχε μονάχα ένας γιατρός που ήταν σε επιφυλακή για τον αγώνα και έτρεξε αμέσως στον 55χρονο και έστειλα και τη γυναίκα μου, που είναι γιατρός, να βοηθήσει. Εγώ πιστέψτε με πήρα επτά φορές τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας στο Βουργαρέλι, που είναι και το πιο κοντινό νοσοκομείο στο χωριό, και μου είπαν ότι έχουν ασθενοφόρο, αλλά δεν υπάρχει οδηγός. Αναγκαστήκαμε με ιδιωτικό όχημα να μεταφέρουμε τον άνθρωπο, αλλά ήταν ήδη νεκρός. Θέλω να εξηγήσω ότι ως δήμαρχος έχω κάνει εκκλήσεις πάρα πολλές φορές για ασθενοφόρο, αλλά χωρίς ανταπόκριση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φλέγεται η χώρα: Σαράντα έξι πύρινα μέτωπα μόνο το τελευταίο 24ωρο

Έκθεση σοκ: Συρρικνώνεται επικίνδυνα ο πληθυσμός της Ελλάδας – Η «συνεισφορά» των μεταναστών

Ποινές «χάδι» για αλλοδαπούς βιαστές επειδή τα θύματα τους είναι λευκά!