Τρόμος στην Ελλάδα -Τζιχαντιστές σχεδιάζουν χτυπήματα σε εκκλησίες!

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Ευρωπαϊκές Αρχές Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου και των Ελληνικών, καθώς μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν ότι τρομοκρατικοί πυρήνες του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά εμβληματικών χριστιανικών ναών στην Ευρώπη.

Σε αυτό οδηγήθηκαν μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας ενός φημισμένου ναού της Δρέσδης σε προπαγανδιστικό περιοδικό του ISIS υπό τον τίτλο «Απλώς τακτικές τρόμου» και την ομολογία ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για το πρόσφατο μακελειό στην Ισπανία ότι ήθελαν να χτυπήσουν μνημεία.

Στο στόχαστρό τους δεν είναι μόνο τα πασίγνωστα εκκλησιαστικά μνημεία, αλλά και κάθε χριστιανικός ναός, γεγονός που συμπεριλαμβάνει και τα εκκλησιαστικά ελληνικά μνημεία, αλλά και τις ελληνικές εκκλησίες, τόσο του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού.

Στη Γερμανία οι αρχές τοποθέτησαν μεγάλα τσιμεντένια οδοφράγματα γύρω από τον καθεδρικό της Κολωνίας με τον επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Ούβε Γιάκομπ, να επισημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας εντείνονται μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς.

Στη λίστα των τζιχαντιστών βρίσκεται και η Frauenkirche, ο αφιερωμένος στην Παναγία εμβληματικός ναός της Δρέσδης, φωτογραφία του οποίου δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Rumiyah του ISIS.

Το συνοδευτικό άρθρο περιγράφει τον ναό ως «δημοφιλή τόπο συγκέντρωσης σταυροφόρων, που περιμένει να πυρποληθεί» και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι εκκλησίες όπως η Frauenkirche είναι «ιδανικοί στόχοι επιθέσεων» λόγω της εγγύτητάς τους σε εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Ενώ παραθέτει οδηγίες για την κατασκευή βομβών μολότωφ.

Η Frauenkirche καταστράφηκε στη διάρκεια του συμμαχικού βομβαρδισμού που ισοπέδωσε το ιστορικό κέντρο της Δρέσδης το 1945 προκαλώντας το θάνατο 25.000 αμάχων. Μετά την επανένωση της Γερμανίας ο ναός ανοικοδομήθηκε με τα υλικά που περισυνελέγησαν από τα ερείπιά του.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Δρέσδης, Χορστ Κρέτσμαρ επιβεβαίωσε, μιλώντας στη Bild, ότι έχει ενημερωθεί για τον κίνδυνο από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας. «Ναι το γνωρίζουμε.

Υπάρχει ένας αφηρημένος κίνδυνος και είμαστε προετοιμασμένοι», είπε προσθέτοντας ότι έχουν τεθεί σε επιφυλακή βαριά οπλισμένες ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών.

Οι γερμανικές αρχές, που βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά την επίθεση στις 19 Δεκεμβρίου 2016 του Τυνήσιου τζιχαντιστή Ανις Άμρι σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου,

προχώρησαν σε επανεκτίμηση της τρομοκρατικής απειλής μετά τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και θεωρούν πλέον ευάλωτους στόχους τους χριστιανικούς ναούς εντείνοντας τα μέτρα ασφαλείας.

«Ίσως οι τρομοκράτες να δίνουν πλέον περισσότερη έμφαση σε τέτοιους στόχους. Σοκάρει, βέβαια, αυτό, αλλά ταιριάζει με τον στόχο τους, που είναι να πυροδοτήσουν μια σύρραξη με θρησκευτικό υπόβαθρο», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας του King’s College του Λονδίνου, Πέτερ Νόιμαν.

Την ίδια ώρα η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου δέχεται έντονη κριτική για την απουσία τσιμεντένιων οδοφραγμάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πάντως οι αρχές ενέτειναν τα μέτρα ασφαλείας σε πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας της Καταλονίας, περιλαμβανομένου του εμβληματικού καθεδρικού Sagrada Familia καθώς και σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης: Αδόλφος Χίτλερ ο… Τραμπ σε εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού