Απειλητικό μήνυμα Τζιχαντιστών στον Πάπα: “Ερχόμαστε στη Ρώμη για σένα”! (pics)

Ένα video, που γυρίστηκε στις Φιλιππίνες, όπως γράφει η La Stampa και «ανέβηκε» σε σελίδα που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιαστές, περιλαμβάνει το νέο απειλητικό μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους.

Στο βίντεο, ένας τζιχαντιστής δείχνει την φωτογραφία του πάπα Φραγκίσκου και ακούγεται να λέει ότι «πρόκειται να (φτάσουμε) ως τη Ρώμη».

Στο ίδιο βίντεο, τζιχαντιστές καταστρέφουν αγάλματα του Χριστού και σκίζουν φωτογραφίες του ποντίφικα. «Θυμηθείτε το, άπιστοι: Θα έρθουμε στην Ρώμη», ακούγεται να λέει μια φωνή στα αγγλικά.

Επίκειται επίθεση στο Βατικανό, όπως κατά καιρούς απειλούν στο πλαίσιο της προπαγάνδας τους;

Η Ιταλία, εντούτοις, στην οποία ζουν περίπου 1,8 εκατ. μουσουλμάνων, διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη Λιβύη, όπου οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει να διευρύνουν το ισλαμικό χαλιφάτο τους, επομένως πώς μπορεί η χώρα του Μικελάντζελο, του Δάντη, του Αντόνιο Γκράμσι, του Τζοβάνι Φαλκόνε να έχει «ανοσία» στην ισλαμιστική τρομοκρατία;

Σύμφωνα με αναλυτές που μελετούν την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους ο κίνδυνος μίας επίθεσης σε σημαντικές ιταλικές πόλεις παραμένει ζωντανός, αν εξετάσει κανείς τα μηνύματα κατά της «καρδιάς» του καθολικισμού, δηλαδή το Βατικανό.

Όλα αυτά τη στιγμή που το ΙΚ επιστρατεύει νέα μέσα προπαγάνδας με ένα καινούριο έντυπο. Μετά το γνωστό «Dabiq», σειρά έχει ένα νέο περιοδικό των τζιχαντιστών με τίτλο «Rumiyah», που στα αραβικά σημαίνει «Ρώμη», και το οποίο κάνει αναφορά στην ισλαμική προφητεία ότι μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης θα «πέσει» και η ιταλική πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης: Βαρκελώνη: Κλινικά νεκρή η πρώτη Ελληνίδα θύμα από τρομοκρατική επίθεση Τζιχαντιστών