Η Super League βάζει τέλος στα πλέι οφ! Συμφωνία και για τα τηλεοπτικά

Το Δ.Σ της Super League πήρε την απόφαση που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Βρέθηκε και τηλεοπτική στέγη με τη βοήθεια… Σαββίδη!

Απόφαση-σταθμός πάρθηκε στο Δ.Σ της SuperLeague καθώς συμφωνήθηκε η κατάργηση των πλέι οφ για τη σεζόν 2017-18 που ξεκινά αύριο, σύμφωνα με το Sport Dog.

Η σχετική πρόταση που είχε καταθέσει η ΑΕΚ πριν από περίπου ένα μήνα συζητήθηκε και πέρασε, κάτι που σημαίνει ότι καταργούνται οριστικά οι αγώνες μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-5 του πρωταθλήματος.

Συνεπώς, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δίνονται ως εξής: Ο 2ος της κανονικής διάρκειας θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2018/19, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ θα βγαίνουν ο 3ος, ο 4ος. Η συμμετοχή ή μη του 5ου της βαθμολογίας στο Γιουρόπα Λιγκ θα κρίνεται ανάλογα με το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο.

Παράλληλα, στο Δ.Σ υπήρξε συμφωνία και για το τηλεοπτικό τοπίο. Διαβάστε πως έκλεισε η συμφωνία με τη Nova, πόσα είναι τα χρήματα, πως βοήθησε ο Ιβάν Σαββίδης και υπό ποιους όρους το πρωτάθλημα θα παραμείνει στο συνδρομητικό κανάλι και την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Super League:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League λήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες αποφάσεις:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων του Α’ Γύρου του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

2/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός) η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Forthnet/Nova.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δε θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (play off) κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

4/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Ε. Ασλανίδης, Μ. Γκαγκάτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος στο πλευρό της Βαρκελώνης – «Θέλουμε να ζήσουμε σε ειρηνικό κόσμο»

Χωρίς τέσσερα βασικά στελέχη η Εθνική μπάσκετ στο Λονδίνο

Στο τέλος ο Θρύλος ξέρανε την Ριέκα με ανατροπή