Άδειασε” τον Παπανδρέου ο Σαμαράς για τον Καρατζαφέρη

132

Μια επικριτική αναφορά του υποψηφίου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Νίκου Ανδρουλάκη, στην περίοδο της συγκρότησης του κυβερνητικού σχήματος με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο στάθηκε αφορμή για εσωκομματική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και αντίδραση από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η συγκυβέρνηση με τον Καρατζαφέρη, χωρίς μάλιστα να συντρέχει λόγος κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ήταν πολιτικό λάθος που στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ.

Η αντίδραση από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου ήταν άμεση. Όπως αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών” χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μάλιστα με τον όρο «“αν δεν μπει στο σχήμα ο Καρατζαφέρης, δεν μπαίνω ούτε κι εγώ”. Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Συνεπώς θα έπρεπε να εγκαλείται ο κ. Σαμαράς από τον κ. Ανδρουλάκη», σχολίαζαν οι συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Τη σκυτάλη πήρε το περιβάλλον Σαμαρά και σε επικοινωνία με την «Εφ.Συν.» διέψευσαν με κατηγορηματικό τρόπο τον ισχυρισμό της πλευράς Παπανδρέου.

Συνομιλητές τού πρώην προέδρου της ΝΔ χαρακτήριζαν απολύτως αναληθή τη διαρροή περί βέτο Σαμαρά, επισημαίνοντας ρητά ότι «δεν ετέθη ουδέποτε κανένας όρος από τον Αντώνη Σαμαρά για τον κ. Καρατζαφέρη».

Οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν στα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, λέγοντας ότι τα γεγονότα είναι νωπά και δεν πρέπει κάποιοι να προσπαθούν να παραχαράξουν την Ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Οι «βασιλιάδες» της Κεντροαριστέρας – 12.500 υπογραφές η Φώφη, 5.000 ο Σταύρος!