Αναβρασμός στην Κεντροαριστερά – Ψάχνουν πάροχο για τις εκλογές – Τα σενάρια για ΑΕΙ και επιμελητήρια

κεντροαριστερά

Προεκλογικές μέρες αλά ΝΔ, θυμίζουν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροαριστερά!

Οι διαδικασίες σε μόχλευση, οι ημερομηνίες σε αοριστία, η οργάνωση στον αέρα και επιπλέον αναζητείται και 1 εκατομμύριο ευρώ που θα κοστίσει η όλη επιχείρηση.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι οι υποψήφιοι έχουν ήδη συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται (η προθεσμία υποβολής τους, λήγει σήμερα το μεσημέρι), ήδη έχουν αρχίσει τις “προεκλογικές” περιοδείες και ομιλίες τους καθώς επίσης και την… ανταλλαγή δηλώσεων και ανακοινώσεων με τις οποίες προσδιορίζουν τις σκέψεις τους για την “επόμενη μέρα”.

Η Vodafone που είχε αναλάβει και την ηλεκτρονική οργάνωση της προεδρικής εκλογής στην ΝΔ, εκτός του ότι ζήτησε επίσημα να μην διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών στις 5 Νοεμβρίου  αλλά τον Φεβρουάριο του 2018 διότι “δεν επαρκεί ο χρόνος προεργασίας”, ανέβασε και το ύψος της αμοιβής της στο 1,2 εκ. Ευρώ (μαζί με ΦΠΑ), κάτι που προκάλεσε έκπληξη και αγανάκτηση στην επιτροπή Αλιβιζάτου, μέλη της οποίας δήλωναν ότι η εταιρία,  έχει ήδη έτοιμο το λογισμικό από τις εκλογές στην ΝΔ, τις οποίες μάλιστα είχαν οργανώσει σε διάστημα ενός μόνο μηνός!  Ταυτόχρονα, αποκάλυπταν ότι βρίσκονται ήδη σε προφορικές συνεννοήσεις με την Cosmote  και  την Wind, προκειμένου να πετύχουν φθηνότερη προσφορά και εγγύτερη ημερομηνία διεξαγωγής τη εκλογικής διαδικασίας.

Οι επίσημες απαντήσεις των δύο αυτών εταιριών, αναμένεται να έχουν υποβληθεί αργά απόψε, και σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών της επιτροπής Αλιβιζάτου (ο οποίος έχει ενημερώσει για την εμπλοκή ως προς τον χρόνο αλλά και το οικονομικό κόστος με προσωπική του επιστολή όλους τους συνυποψήφιους) υπάρχει εκτίμηση ότι η αμοιβή που θα ζητήσουν θα κυμαίνεται περί τις 300.000 ευρώ, ο δε χρόνος διεξαγωγής της εκλογης, μέσα στον Δεκέμβριο του 2017.

Τη Δευτέρα οι μεγάλες αποφάσεις
Παράλληλα, η επιτροπή βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές και με διάφορα επιμελητήρια αλλά και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία διαθέτουν ανάλογο λογισμικό, για να διακριβωθεί αν αυτά μπορούν να αναλάβουν την όλη εκλογική διαδικασία. Και, πλέον, οι συζητήσεις γίνονται μόνο για την ηλεκτρονική οργάνωση της αυτοπρόσωπης παρουσίας και ψήφου σε κάλπες στα εκλογικά κέντρα, και όχι για ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία, που φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί. Οι τελικές (;) αποφάσεις, αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, η οποία έχει προγραμματισθεί για την προσεχή Δευτέρα.

Οι αντιδράσεις των υποψηφίων…
Άπαντες οι υποψήφιοι αρχηγοί αντέδρασαν με ψυχραιμία. Κοινός τόπος των τοποθετήσεων ήταν ότι τα διαδικαστικά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες και ότι αυτό που προέχει είναι η στρατηγική επιλογή για τον νέο φορέα και η σύγκριση των πολιτικών προτάσεων των υποψηφίων.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα του χρόνου. Καμίνης και Ανδρουλάκης δείχνουν να μη διαφωνούν στην παράταση της διαδικασίας, αντίθετα από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά επισημαίνεται πως «η εκλογή δε μπορεί να γίνει σήριαλ».

Κανείς, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί εκλογές χωρίς ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων όσων θα ψηφίζουν. Αν συμβεί αυτό είναι πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις από την κούρσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έκανες στο Λονδίνο Κουρουμπλή; Ο υπουργός Ναυτιλίας έλυσε το μυστήριο!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κραυγή αγανάκτησης επιχειρηματία στον Τσίπρα με επιστολή: «Είσαι….»

ΑΚΟΜΑ: Μας τρολάρει ο Τσίπρας; «Η κυβέρνησή μας έχει φέρει την προστασία του περιβάλλοντος στο κέντρο» (video)