Ανεκδιήγητοι οι έμποροι: Αποκαλούν επιχειρηματικότητα την… αδήλωτη εργασία!

“Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε”… Δεν εξηγείται αλλιώς το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλαν στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ,  οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και στην οποία όχι μόνο ζητούν “κλιμακωτό σύστημα προστίμων για την αδήλωτη εργασία” (!), αλλά και εξισώνουν την επιχειρηματικότητα με την… “μαύρη” εργασία!

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ, Αθανάσιο Ηλιόπουλο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης επισημαίνει ότι καμία από τις βασικές προτάσεις που κατέθεσε ο Σύλλογος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που κατατέθηκε στη Βουλή.

Κάνει έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις που αφορούν:

Στην εκλογίκευση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, εφαρμόζοντας ένα κλιμακωτό σύστημα προστίμων, που θα φθάνει, ανάλογα, έως το κλείσιμο της επιχείρησης, σε περίπτωση πολλαπλών υποτροπών!

Στον  διαχωρισμό συνεπών και μη συνεπών επιχειρήσεων, για ελέγχους που αφορούν μικρού εύρους παραβάσεις, με αρχικό στάδιο την «σύσταση» και σε επόμενη φάση την  επιβολή προστίμου!

Στην επέκταση των ελέγχων της υπηρεσίας και σε σημεία που καταγράφεται μεγάλη παραβατικότητα, όπως είναι τα καταστήματα και οι αποθήκες αλλοδαπών, τα παζάρια και οι υπαίθριες αγορές, οι παραλαϊκές καθώς και το προσωπικό εταιρειών που εργάζεται σε έργα στον δημόσιο χώρο.

Όπως τονίζεται στη σχετική επιστολή του ΕΣΑ, “μετά από μια πολυετή καταστροφική περίοδο για όλους τους μικρομεσαίους της χώρας, είναι η στιγμή να σταματήσουμε να στοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα και να εφαρμόσουμε μέτρα που θα ανακουφίσουν αυτόν τον πολύπαθο κλάδο της οικονομίας”.

Το πως νοείται η έννοια της επιχειρηματικότητας με την αδήλωτη εργασία παραμένει ακόμα αντικείμενο απορίας…

Διαβάστε επίσης: Σοκ στα βόρεια προάστια – Δάσκαλος μουσικής ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του