Βελτιωμένη αισθητά η εικόνα των ακτών από τη ρύπανση στον Δήμο Ελληνικού

139

Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών του διαπιστώνει ο Δήμος Ελληνικού– Αργυρούπολης, 13 ημέρες μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου “Αγία Ζώνη ΙΙ”.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: “Τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου με στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Λιμενικού Σώματος και των εταιριών που έχουν αναλάβει την απορρύπανση, έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά, καθώς η εικόνα των ακτών μας, (παραλία Ελληνικού, Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών “ΕΛΚΕΘΕ”, παραλία Αγίου Αλεξάνδρου, λιμάνι ερασιτεχνών ψαράδων, Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών), έχει βελτιωθεί θεαματικά.

Κλιμάκιο με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Σταμάτη Ράπτη, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Βασίλη Κρητικό, χθες 23/9, επιθεώρησαν το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, διαπιστώνοντας τα θετικά αποτελέσματα της γιγαντιαίας προσπάθειας απορρύπανσης, ενώ δεσμεύτηκαν για την πλήρη αποκατάσταση των παραλιών.

 

Παράλληλα, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκό θα τροφοδοτεί πλέον με καθαρό νερό, από απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, τις δεξαμενές ερευνών του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι οποίες λόγω της μόλυνσης είχαν σταματήσει την λειτουργία τους.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εικόνες σοκ στο Ελληνικό: Εκεί που είχε καθαρίσει γέμισε πάλι μαζούτ

Νότης Μαριάς στις Παρεμβάσεις: Οι επαγγελματίες στον Σαρωνικό μπορούν να αποζημιωθούν

Ξεκίνησε πάλι η απάντληση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» – Τι γίνεται με την απορρύπανση του Σαρωνικού