Βλέπει φαντάσματα ο Τσιρώνης: «Φταίει η κοινωνία και το διεθνές λόμπι πετρελαίου για τον Σαρωνικό» (video)

155
Τσιρώνης

Το ακούσαμε κι αυτό! Την ώρα που ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο και ο Σαρωνικός υφίστανται μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης, ρίχνει όλες τις ευθύνες στην… κοινωνία και στα λόμπι του πετρελαίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Τσιρώνης απάντησε στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή αναφέροντας τα εξής: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια, να πολιτικοποιήσει την καταστροφή, τόνισε ότι ευθύνονται τα οικονομικά λόμπι καθώς, όπως είπε, η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Αρνήθηκε δε, τις ευθύνες της κυβέρνησης και τις καταγγελίες των δημάρχων για καθυστερημένη κινητοποίηση των υπηρεσιών, λέγοντας ότι σε όλο τον κόσμο τις επιχειρήσεις καθαρισμού αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες. Αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές, πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, με παράδοξο τρόπο δικαιολόγησε τις αντιδράσεις των δημάρχων, τονίζοντας ότι και ο ίδιος αν ήταν στην αντιπολίτευση, κάτι θα έβρισκε να πει.

Ο κ. Τσιρώνης χαρακτήρισε ανυπολόγιστη την καταστροφή, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι οικονομικές και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κωλοτούμπα» Κουρουμπλή: «Η παραίτησή μου ήταν ένα λογοπαίγνιο…»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη blueskytv: «Τελειώνει» ο Καρανίκας από το Μαξίμου…

ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης για πετρελαιοκηλίδα: «Να αποδεχθεί ο Τσίπρας την παραίτηση Κουρουμπλή»