Δήλωση – σοκ της Αχτσιόγλου: “Οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 0,8% επί ΣΥΡΙΖΑ”

120

Τις… αρνητικές εντυπώσεις “κέρδισε” η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία μιλώντας σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκαν τα άρθρα του νομοσχεδίου της για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και «μαύρης» εργασίας, ισχυρίστηκε ότι το 2016 οι αμοιβές εξαρτώμενης εργασίας αυξήθηκαν κατά 0,8%!

Αν και η ίδια παραδέχτηκε ότι η εκτόξευση της υποδηλωμένης εργασίας που ξεπέρασε το ήδη υψηλό ποσοστό της αδήλωτης εργασίας, παρά ταύτα ο παραπάνω ισχυρισμός της προκάλεσε αίσθηση.

Η κ. Έφη Αχτσιόγλου είδε αυξήσεις σε μισθούς και «ανέβασε στροφές» στην αντιπαράθεση με τη  ΝΔ καταλογίζοντάς της «άκριτη ταύτιση με τις θέσεις των δανειστών και των ακραίων κύκλων του ΔΝΤ».

Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως “Η υποδηλωμένη εργασία είναι πρόβλημα των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι υπερωρίες που δεν πληρώνονται είναι κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στις τράπεζες που συνειδητά το αποφεύγουν και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε”.

Επίσης, έλλειψη «ευαισθησίας σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους»και  «περισσό θράσος  με το οποίο εμφανίζεται σήμερα και κάνει κριτική στην κυβέρνηση».

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε πως «όσο εμείς διαπραγματευόμασταν, εσείς ταυτιζόσασταν με τους πιο ακραίους κύκλους του ΔΝΤ και τώρα μας εγκαλείτε. Έχετε τις ίδιες απόψεις με το ΔΝΤ».

Και συνέχισε: «Μας εγκαλείτε για τις ΣΣΕ, δεν πειράζει είναι δικαίωμά σας αλλά το να εύχεστε  να ακυρωθούν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον κόσμο της εργασίας δεν θα έπρεπε να το εύχεστε αυτό…»

Η υπουργός Εργασίας, θέλησε να εμβαθύνει τις διαχωριστικές γραμμές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούμενη στατιστικά συγκριτικά στοιχεία με το 2012 και 2013.

Χαρακτηριστικά  επανέλαβε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επτά στους δέκα κλάδους  παρουσιάζουν αύξηση μισθού το πρώτο τετράμηνο.

Επίσης, η εξαρτημένη εργασία από το -3% που ήταν για όλους τους κλάδους και το -7,5% που ήταν το 2013, το 2016 παρουσίασε αύξηση 0,8%.

Η υπουργός Εργασίας εστίασε και στα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας λέγοντας ότι επί ΝΔ χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ σήμερα η ανεργία έχει επιστρέψει σε επίπεδα προ του 2012 , στο 21,7%.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, η υπουργός επανάλαβε ότι «δεν πανηγυρίζουμε  αλλά αυτό είναι το πρώτο  νομοσχέδιο της κυβέρνησης με αμιγώς προστατευτικό χαρακτήρα για τους εργαζόμενους».

Διαβάστε επίσης: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης