Εξορκισμοί “βρυκολάκων” στην Βουλγαρία ακόμα και πριν από 30 χρόνια!

Χάρη στο δημοφιλές έργο “Δράκουλας” του Μπράμ Στόκερ, έγινε γνωστό και στο ευρύ κοινό ο θρύλος των βρυκολάκων της Ρουμανίας, και όχι μόνο, αφού αυτή η λαϊκή παράδοση που υπάρχει σε όλους τους λαούς της χερσονήσου του Αίμου. Στην Βουλγαρία ειδικά γίνονταν τελετές εξορκισμού βρυκολάκων μέχρι και πριν 25 χρόνια περίπου. Αυτές οι τελετές έχουν ρίζες πίσω στον 13ο αιώνα τουλάχιστον.

Στις λαογραφικές παραδόσεις της Βουλγαρίας, λέγεται ότι οι άνθρωποι που έχουν διάγει «κακό» βίο θα μπορούσαν να μετατραπούν σε βρυκόλακες μετά το θάνατό τους εκτός εάν μπήξουν στο στήθος τους μια σιδερένια ή ξύλινη σφήνα πριν θαφτούν. Αυτό το καρφί θα απέτρεπε τα υποψήφια… διαβολικά πλάσματα να βγούνε από τους τάφους τους και να τρομοκρατούν τους ζωντανούς.

Σύμφωνα με το Ancient Origins, ο Βούλγαρος αρχαιολόγος Νικολάι Οφχάροφ (Nikolay Ovcharov) δήλωσε: “Δεν είμαστε άνθρωποι του Μεσαίωνα που να πιστεύουν σε βρυκόλακες, αλλά στο παρελθόν οι άνθρωποι πίστευαν ότι υπήρχαν και διεξήγαγαν τελετές εξορκισμού για να αποτρέψουν τους νεκρούς να μετατραπούν σε αυτά τα διαβολικά πλάσματα”.

Ο Οφχάροφ, ο οποίος αποκαλείται και ο “Ιντιάνα Τζόουνς της Βουλγαρίας“, δήλωσε επίσης ότι υπήρχε άνθρωπος που είχε επιλεγεί ειδικά για να “μαχαιρώνει” νεκρά σώματα με πασσάλους σε μερικά βουλγαρικά χωριά μέχρι και πριν από 25 με 30 χρόνια.

Σκελετός του 13 αιώνος ο οποίος έχει καρφωμένο στο στήθος μια μεταλλική ράβδο.

Περισσότεροι από 100 σκελετοί έχουν ανακαλυφθεί στη Βουλγαρία. Όλοι ήταν άνδρες και εξέχοντες πολίτες. Ένα παράδειγμα σκελετού «βρυκόλακα» βρέθηκε στην παραθαλάσσια πόλη της Σωζόπολης το 2012 και ένα άλλο βρέθηκε στην αρχαία πόλη των Θρακών Περπερικόν, έναν ιερό τόπο 7.000 ετών που βρίσκεται βαθιά στα βουνά της Ροδόπης.

Ένα κυτίο που περιέχει τα σύνεργα για τον εξαγνισμό και χρονολογείται το 1840. 

Όπως είπαμε και παραπάνω τέτοιες τελετές ήταν διαδεδομένες σε όλες τις χώρες της χερσονήσου του Αίμου, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και της Ελλάδος όπως μας πληροφορεί ο λαογράφος Νικόλαος Πολίτης στο εξαίρετο έργο του “Παραδόσεις”.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ: Η αστυνομία σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα… εξωγήινο!

«ΑΤΙΑ» εξαφανίζεται μέσα σε «πύλη» πάνω από την Σιβηρία (Βίντεο)

«Παράξενο» τριχωτό πλάσμα έπιασαν στο Αζερμπαϊτζάν (Βίντεο)

«Μαύρη ομίχλη» καταγράφηκε σε «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο (Βίντεο)