Η ΜΕΒΓΑΛ ανασχεδιάζει τις συσκευασίες χωρίς σταυρό

55

Διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις συσκευασίες προϊόντων της, οι οποίες κυκλοφορούν στο εξωτερικό από το 2012, με τη μη ύπαρξη σταυρού στην συσκευασία, δίνει σε ανακοίνωσή της η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, επισημαίνοντας ότι θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ζήτημα με τις συσκευασίες προϊόντων μας, ο οποίες κυκλοφορούν στο εξωτερικό από το 2012, για τη μη ύπαρξη σταυρού στην μακέτα. Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι οι απεικονίσεις που εμφανίζονται στα προϊόντα μας είναι καθαρά γραφιστικές και όχι φωτογραφικές, δεν έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση με βάση θρησκευτικά κριτήρια, παρά πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική, χωρίς καμία θρησκευτική αναφορά.

Τη μη σκόπιμη αφαίρεση του σταυρού αποδεικνύει το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση, σε όλες μας τις συσκευασίες, υπάρχει η ελληνική σημαία, της οποίας ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο σύμβολο!

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική εταιρεία, που υποστηρίζει το Χριστιανισμό και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία -και αυτό αποδεικνύεται από πολλές επιλογές της στα 67 χρόνια της ιστορίας της- και παράλληλα σέβεται όλες τις θρησκείες και δεν παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Παρόλα αυτά, κατανοούμε και είμαστε απόλυτα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει και κατά συνέπεια θα προχωρήσουμε σε ανασχεδιασμό όλων των επίμαχων συσκευασιών».

Να θυμίσουμε ότι η ΜΕΒΓΑΛ είναι η τρίτη εταιρεία που έχει εντοπιστεί (μετά την ΝΕΣΤΛΕ και τα Lidl) που σε συσκευασίες ελληνικών προϊόντων που δείχνουν εκκλησίες χωρίς σταυρούς στους τρούλους, οι οποίοι έχουν αφαιρεθεί πριν την εκτύπωση με φωτοεπεξεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος με τα Lidl: Αφαίρεσαν το σταυρό από εκκλησίες σε ελληνικά προϊόντα!

Νέο σκάνδαλο: Η Nestle «κούρεψε» τον Σταυρό από τις ελληνικές εκκλησίες! (pics) 

Στο έλεος των μουσουλμάνων η Σουηδία: «Βοηθήστε μας…» (Βίντεο)