Θεοδωράκης: “Το μόνο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι τις θεσούλες των υπουργών της”

Ποτάμι

«Το μόνο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι τις θεσούλες των υπουργών της, των συμβούλων της, του κομματικού κατεστημένου που θέλει να έχει μια δουλειά. Τη μια μέρα λένε ας κάνουμε αυτή την επένδυση, αλλά όταν το χειροκρότημα δεν είναι πολύ δυνατό και υπάρχει μια αντίδραση, λένε την επόμενη “ας μην την κάνουμε”».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας: «Ένα κυβερνητικό τσίρκο είναι που παραπαίει».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στην υπόθεση της «Ελληνικός Χρυσός» και τη στάση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπογράμμισε ότι πρέπει επιτέλους να πάρει η κυβέρνηση μια ξεκάθαρη θέση και να σταματήσει να «τσαλαβουτάει κάθε μέρα σε διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο». Όπως είπε: «όταν έχεις μια κυβέρνηση, η οποία αδρανεί και δεν αποφασίζει, η οποία προτιμά να τουιτάρει αντί να πολιτεύεται, είναι προφανές ότι ο κόσμος διχάζεται».

Ως προς τις διεργασίες για τη δημιουργία του νέου προοδευτικού Κινήματος, επεσήμανε ότι «η συμφωνία που έχει γίνει με τον κ. Αλιβιζάτο -και κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει- αφορά τη δημιουργία ενός εντελώς νέου φορέα». Ως προς τις διαφωνίες που εκφράζονται για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να μας φοβίζει». Όπως είπε «η τεχνοφοβία είναι ένα παλιό σύμπτωμα, όπως όταν το 1981 κάναμε εκλογές με κομπιούτερ -όπως τότε τα λέγανε- και υπήρχαν υποψήφιοι βουλευτές που μετά κάνανε μήνυση και αγωγή στα κομπιούτερ που τους βγάζανε πίσω γιατί πίστευαν ότι κάποιος είναι πίσω από αυτά και αλλάζει τα αποτελέσματα. Αυτά τα πράγματα τα ακούει σήμερα η νεολαία μας και οι άνθρωποι που ξέρουν και γελάνε. Οι εκλογές θα είναι εντελώς αδιάβλητες».

Ερωτώμενος για το κατά πόσον θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους μηχανισμούς των παλιότερων κομμάτων, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι οι μεγάλοι του σύμμαχοι είναι οι απλοί άνθρωποι. «Ξέρω ότι σε αυτή την κολυμπήθρα υπάρχουν και πιράνχας, όμως χτες πήγα στην Πιερία, στο μεγάλο πανηγύρι και είδα εκατοντάδες ανθρώπους που σε προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Τα πρόσωπά τους ήταν καθαρά. Ήταν σύμμαχοί μου σε αυτή την προσπάθεια. Δε λέω ότι θα με ψηφίσουν. Μπορεί να ψηφίσουν τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. Αλλά ήταν φανερό ότι είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια να ανοίξουμε το κόμμα, να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να μην αρκεστούμε στους μηχανισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος μιλώντας για τη στάση που θα κρατήσει ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι «εγώ είμαι και στρατιώτης και στρατηγός. Όταν πιστεύω ότι πρέπει να ηγηθώ, το λέω ξεκάθαρα. Όταν πρέπει να ακολουθήσω, ακολουθώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης για πετρελαιοκηλίδα: «Να αποδεχθεί ο Τσίπρας την παραίτηση Κουρουμπλή»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κωλοτούμπα» Κουρουμπλή: «Η παραίτησή μου ήταν ένα λογοπαίγνιο…»

ΑΚΟΜΑ: «Αυγή» κατά Κουρουμπλή-Σταθάκη: «Ζητούνται ευθύνες για την καταστροφή στο Σαρωνικό»