Κάτι περίεργο “παίζεται” στον Άραξο – Φέρνουν πυρηνικά οι Αμερικάνοι;

Άκρως σοβαρές φημολογίες με διπλωματικές και πολιτικές προεκτάσεις, που θέτει ωστόσο θέμα ασφάλειας και δημόσιας υγείας εκατομμυρίων Ελλήνων έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους Αμερικανούς το ενδεχόμενο μεταφοράς του πυρηνικού τους οπλοστασίου από τη Νατοική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, στον… Άραξο!

Οι φημολογίες αυτές γίνονται περισσότερο έντονες μετά τη διαπίστωση ότι έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης η συντήρηση, η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης στον Άραξο στην στην Αχαΐα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναζητώντας «διεύρυνση» της συνεργασίας με την Ελλάδα και σε άλλα αντικείμενα, πέραν αυτών που «φιλοξενούνται» στη βάση της Σούδας.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι αναφορές για επικείμενη εγκατάλειψη της νατοικής βάσης του Ιντσιρλίκ από τους Αμερικανούς, στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι τεταμένες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, αλλά και ύστερα από την διαφαινόμενη στήριξη των Αμερικανών στις προσπάθειες των Κούρδων του Ιράκ να αποκτήσουν ανεξαρτησία και ένα κουρδικό κράτος στο υπογάστριο της γείτονας χώρας.

Επίσης, η Ουάσιγκτον φοβάται τον Ερντογάν και τις αντιδράσεις του, ειδικά μετά την φημολογούμενη αγορά των συστημάτων S-400. Μια αγορά που φέρεται ότι θα υλοποιηθεί σε …δύο χρόνια

Τα παιχνίδια του Ερντογάν και τα σχέδια του για εισβολή σε Συρία και Ιράκ, καθιστούν από  στρατιωτικής άποψη την συμμαχία  υπεύθυνη να «εξασφαλίσει» ότι αυτές οι βόμβες δεν θα πέσουν σε «λάθος χέρια»  σε καμία περίπτωση, εφόσον αυτές ευρίσκονται στην Τουρκία τώρα αυτό δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο, τόσο απλά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δημοσίευσε στο ΦΕΚ αριθμός 125, τεύχος Α’, στις 29 Αυγούστου 2017, τη νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησής της στις ΗΠΑ, χωρίς να γίνει αντιληπτό και ασφαλώς χωρίς να περάσει από την κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως περνάνε όλες οι διακρατικές συμφωνίες…

Διαβάστε επίσης: Στηρίζει προκλητικά τον Καμμένο ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας