Καμμένος για Eldorado Gold: «Επενδύσεις που οδηγούν σε οικολογική καταστροφή δεν τις θέλουμε»

132
Καμμένος

«Δε νομίζω ότι είναι ευχάριστο να φεύγει μια επένδυση», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος για την αιφνίδια αποχώρηση της Eldorado Gold, ωστόσο έθεσε προϋποθέσεις για τη συνέχιση και τη ολοκλήρωση της επένδυσης.

«Οι επενδύσεις πρέπει όμως να γίνονται βάσει της εθνικής νομοθεσίες και του ευρωπαϊκού δικαίου», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Και συνέχισε: «Οι επενδύσεις δεν επιβάλλονται με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με την αγορά οχημάτων για την αστυνομία ή αγορά καναλιών για την αλλαγή της κοινής γνώμης.

Εάν πράγματι είχε πεισθεί ο λαός της Χαλκιδικής ότι η επένδυση δεν θα μετατρέψει την περιοχή σε εργοτάξιο τότε δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις», είπε ο υπουργός Άμυνας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Να σεβαστούν τους νόμους»
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τις αποφάσεις του ΣΤΕ και του ευρωπαϊκούς νόμους και πως δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος τότε η επένδυση θα προχωρήσει.

Θα ήμουν χαρούμενος εάν η εταιρεία μπορούσε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει οικολογική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις θέλουμε», τόνισε και συνέχισε: «μακάρι να κάτσουν στο τραπέζι, να εφαρμόσουν τους νόμους και να κάνουν την επένδυσή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα όσα είπε ο Τσίπρας – Απέκλεισε τις εκλογές, στο «τραπέζι» το δημοψήφισμα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον «αέρα» 2.000 οικογένειες λόγω Eldorado Gold – Τι μέλλει γενέσθαι

ΑΚΟΜΑ: Δήλωση Κικίλια: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο τυφώνας «Ίρμα» για την Ελλάδα»