Καταπέλτης τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗΣ» – Χάθηκαν 61.343 θέσεις εργασίας σε ένα μήνα!

125
ΕΡΓΑΝΗ

Ούτε ελπιδοφόρα ούτε προς …πανηγυρισμό είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΕΡΓΑΝΗ» για τους πρώτους οκτώ (8)  μήνες του 2017, αφού:

Πρώτον οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 61.343!

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η «ΕΡΓΑΝΗ», για το από 1-1- 2017 έως και 31-8- 2017 χρονικό διάστημα, οι προσλήψεις τον μήνα Ιούλιο 2017 ανέρχονταν σε 225.856, ενώ τον Αύγουστο σε 164.513 !

Μέσα σε έναν μήνα δηλαδή χάθηκαν 61.343 θέσεις εργασίας, απώλεια-ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) δεδομένα, πολύ περισσότερο που αφορά τον πιο δραστήριο οικονομικά μήνα της τουριστικής μας χώρας!

Αλλά και από τις θέσεις της πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα μελέτης που επεξεργάζεται η ΕΝΥΠΕΚΚ, οι απολαβές ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ανέρχεται στα 200-300 ευρώ μηνιαίως!

Γι’αυτό και το υπουργείο Εργασίας και μερίδα των ΜΜΕ δεν αποκαλύπτουν στοιχεία για τους εργοδότες που δεν πληρώνουν ή στοιχεία για το ύψος των μισθών των νέων προσλήψεων με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Δεύτερον το 55% των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής
απασχόλησης!

Όπως προκύπτει από το Διάγραμμα IX (σελ. 10) των στοιχείων που δημοσίευσε η «ΕΡΓΑΝΗ», η πλήρης απασχόληση τον μήνα Αύγουστο 2017 ανήλθε στο 45% ενώ η μερικής και εκ περιτροπής στο ύψος του 55%!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

ΕΡΓΑΝΗ_Πίνακας

Σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία, τα ευρήματα που προκύπτουν από το πρώτο οκτάμηνο 2017 είναι άκρως ανησυχητικά και ειδικότερα:

1) Η μονιμοποίηση της υψηλής μερικής απασχόλησης για τόσο μεγάλο διάστημα,
2) Η έκρηξη της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης και για τον αναμενόμενο ως κερδοφόρο για τη χώρα μήνα Αύγουστο 2017 με ταυτόχρονη καθήλωση των μισθών στα 200-300 ευρώ!
3) Η σημαντική μείωση των θέσεων εργασίας (61.343) μέσα σε έναν μόλις μήνα!

Τα ανωτέρω στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προκαλούν βαθιά ανησυχία και πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση! Το μέλλον της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα είναι δυσοίωνο, ενώ πληθαίνουν καθημερινά οι εργοδότες που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα το ύψος των καταβαλλομένων συντάξεων, αφού το Εργασιακό είναι συνάρτηση του Ασφαλιστικού.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πάντα με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία, θα αναλύει τα στοιχεία για την εργασία στη σημερινή Ελλάδα συνάγοντας τα πραγματικά συμπεράσματα και αναδεικνύοντας τα αποτελέσματα της καταστροφικής μνημονιακής ετερονομίας!