Μητσοτάκης προς Καμμένο: “Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης!”

Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ενώ ανέλυσε το πολιτικό σκεπτικό του αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την ανάμειξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του ΝΟΟR-1.

«Μιλάμε για υπέρβαση αρμοδιότητας και παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, για κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Ζητάμε να ελεγχθούν πρακτικές επικίνδυνες και να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβερνητική εξουσία προτιμά την συσκότιση από την διερεύνηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μηχανισμό δημιουργίας face news και για προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης.

«Εμείς είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δείχνει την αγωνία να παραμείνουν στην εξουσία. «Τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα και αυτός θα είναι ένας ακόμη λόγος που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι σκληρή μαζί σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας είπε ότι «εμείς θέλουμε να εξεταστεί σε βάθος η παρέμβαση του κ. Καμμένου και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η παρουσίαση του κ. Μητσοτάκη είχε ως εξής:

«Η συζήτηση ξεκίνησε στις 11:20 και έως τώρα τρεις ώρες και 10 λεπτά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει εισέλθει στην αίθουσα για λίγα λεπτά. Το επισημαίνω γιατί είναι παράδοξο να εγκαλείται ο υπουργός και να ζητείται εξεταστική και να μην βρίσκεται στην αίθουσα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την απουσία του Πάνου Καμμένου από την κοινοβουλευτική συζήτηση για τα τηλεφωνήματα που είχε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor-1.

«Με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής η ΝΔ θέτει ένα αυτονόητο ζήτημα. Αυτονόητο πολιτικά, θεσμικά και ηθικά. Μιλάμε για μια υπόθεση για την οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας και της αρχής διάκρισης εξουσιών, κατάχρησης εξουσίας με χειραγώγηση δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών επιχειρηματικών και άλλων επιδιώξεων» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ζητούμε να μην μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση. Να ελεγχθούν σε βάθος πρακτικές θεσμικά απαράδεκτες και επικίνδυνες. Να μην κακοποιηθούν δημοκρατικές λειτουργίες για χάρη αμφιλεγόμενων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει τοποθετηθεί απέναντι στο αυτονόητο. Προτιμά συσκότιση από διερεύνηση. Προτιμά την καρέκλα εξουσίας από την προστασία κύρους θεσμών. Προτιμά να υπερασπιστεί πολιτική συμπαιγνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συμπαιγνία με κόστος για την κοινωνία και ορίζοντα που υπερβαίνει την τετραετία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Φάνηκε πρόσφατα με την τροπολογία που απέσυρε ο κ. Κοντονής.

Το έκανε όταν διαπίστωσε ότι θα καταψήφιζαν οι ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα για να αποδείξουν την πολιτική ευτέλεια της πλειοψηφίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση της τουρκικής ένωσης Ξάνθης.

«Ξέραμε ότι είστε ικανοί για πολλά και θεωρείτε φυσιολογικό να παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη και να επιτίθεστε όταν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις. Να στοχοποιείτε με τον φιλικό σας Τύπο όσους σας ενοχλούν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Κατασκευάζετε fake news και ψεύτικες δημοσκοπήσεις από τα υπόγεια του Μαξίμου. Το ομολόγησε ο υπουργός Βερναρδάκης και τις διακινείτε με ένα παρασύστημα που τρέφεται με κρατικό χρήμα και με διορισμούς στο Δημόσιο».

«Στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου δώσατε κυβερνητική θέση πριν κατέβει από την έδρα της. Δεν τηρήσατε ούτε τα προσχήματα» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Προχωρήσατε σε νέες επιλογές για την ηγεσία Ανώτατου Δικαστηρίου παραλείποντας άξιους δικαστές».

«Καμία χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς εμπιστοσύνη στους Θεσμούς»

«Είμαστε κοντά στην Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακρυά της. Να αφήνουμε τους δικαστές να κάνουν την δουλειά τους ή να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε όπως κάνετε εσείς όταν τα ονόματα δικαστών αναρτώνται σε ιστοσελίδες που κάνουν βρώμικες δουλειές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι προφανές Οι ενέργειες σας δείχνουν την αγωνία σας να κρατηθείτε στην εξουσία. Λέτε ψέματα επί τρία χρόνια βουλιάζοντας την χώρα σε οικονομική και θεσμική εκτροπή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Με τέτοια νοοτροπία είναι λογικό η κυβέρνηση να θεωρεί φυσιολογικό ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί επανειλημμένως με ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός όταν προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης» ανέφερε.

«Θέλουμε η παρέμβαση Καμμένου να εξεταστεί σε βάθος για να δούμε αν πρόκειται απλά για επιπόλαιη αντίδραση ενός παρορμητικού υπουργού ή για συνειδητή παρέμβαση στην δικαιοσύνη ή για πρωτοφανή σκευωρία με σκοτεινές προεκτάσεις. Ο μόνος τρόπος είναι η έρευνα από εξεταστική επιτροπή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όπως γνωρίζετε η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Βουλή προκειμένου να αποφασίσει το κοινοβούλιο. Είναι μονόδρομος κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλετε να μάθουμε την αλήθεια να στηρίξετε την πρότασή μας. Να μάθουμε ακριβώς τι είπαν 12 φορές, στο διάστημα μιας εβδομάδας ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη.

Τι είπαν σε αλλεπάλληλες επικοινωνίας 21 λεπτών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με έναν καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών. Ποιος είναι ο ρόλος του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο για να κυβερνά 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος κρύβεται από πίσω τους; Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν» υπογράμμισε.

«Να απαντηθούν τα τρία ερωτήματα από Τσίπρα:

-Είχε ο κ. Τσίπρας προηγούμενη ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για επαφές του;

-Είχε την έγκρισή του;

-Είχε ο κ. Τσίπρας γνώση τι ειπώθηκε μεταξύ τους;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής διευκρινίζοντας ότι σε αυτά τα τρία ερωτήματα αναμένει εξηγήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει. Το οφείλει στους βουλευτές του και στον λαό. Αν γνώριζε, είναι εκτεθειμένος σε βαριά εκτροπή. Αν δεν γνώριζε, τόσο καιρό που αποκαλύφθηκε η απαράδεκτη στάση Καμμένου θα έπρεπε να τον αποπέμψει» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Καμμένος με την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει μας είπε αν έχουμε άντερα να κάνουμε πρόταση μομφής ή προανακριτική. Του επιστρέφουμε την πρόκληση! Αν αισθάνεται καθαρός, να ζητήσει ο ίδιος εξεταστική επιτροπή για να φωτιστεί κάθε πτυχή της σκοτεινής υπόθεσης. Γιατί δεν το κάνει;» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης: Δείτε ζωντανά – Η Ολομέλεια της Βουλής για Καμμένο, Noor1 και καζίνο