Ντοκουμέντο: Δείτε το βίντεο με την πρόσκρουση του Seajet 2 στον προβλήτα

113

Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση του Seajet 2 στον προβλήτα του νησιού της Σίφνου κατέγραψε βίντεο αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος και το ανάρτησε στο youtube.

Στο βίντεο φαίνεται το ταχύπλοο να επιχειρεί ελιγμούς μετά την πρόσκρουσή του στον προβλήτα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως φαίνεται το ταχύπλοο – άγνωστο γιατί – έχει πέσει πάνω στον προβλήτα δίπλα από το χώρο στον οποίο κανονικά θα έπρεπε να δέσει.

Παρά την πρόσκρουση ο καπετάνιος δεν χάνει την ψυχραιμία του και τελικά δένει το ταχύπλοο εκεί όπου ήταν προγραμματισμένο.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις επιβάτες, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, προκειμένου να διακομισθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Το ταχύπλοο υπέστη εσωκοίλωμα με ρήγμα στο πρωραίο τμήμα με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός δρομολογίων μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που υπέστη.

Οι υπόλοιποι 195 επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. To sea jet 2 εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Θήρα – Αμοργό – Κουφονήσι – Νάξο – Μύκονο.

Διαβάστε επίσης: Άγρια καταδίωξη στην Καλαμάτα για τη σύλληψη δράστη με μαχαίρι!