Ο «Πύργος του Διαβόλου» και πάλι στο επίκεντρο για τους λάτρεις των… εξωγήινων

Εκατοντάδες ενθουσιώδεις φίλοι των “εξωγήινων” θα συγκεντρωθούν στο περίφημο γεωλογικό σχηματισμό το οποίο έγινε γνωστό και στο ευρύ κοινό από την ιστορική ταινία επιστημονικής φαντασίας “Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου”.

Ο “Πύργος του Διαβόλου” έπαιζε ρόλο κλειδί στην ταινία που είχε την υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ και η οποία είχε προταθεί για εννέα Όσκαρ, κερδίζοντας όμως μόνο τα δύο, αυτά της φωτογραφίας και των ηχητικών εφέ.

Ο επιβλητικός πέτρινος βράχος που υψώνεται 386 μέτρα πάνω από τον ποταμό Belle Fourche, στο βορειοανατολικό Ουαϊόμινγκ έχει κηρυχθεί Εθνικό Μνημείο των Ηνωμένων Πολιτειών από τον τότε πρόεδρο Θεόδωρο Ρούσβελτ το 1906.

Τώρα προς τιμήν της σύνδεσής του με το φαινόμενο των “εξωγήινων”, οι λάτρεις του μυστηρίου από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν εκεί στο πρώτο φεστιβάλ που θα λέγεται “Devils Tower UFO Rendezvous” από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η ημερομηνία συμπίπτει και με την 40η επέτειο από την προβολή της ταινίας.

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το παίρνουν πολύ σοβαρά και είναι αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο για την εκδήλωση”, δήλωσε ο διοργανωτής Brian Olson, στο τοπικό κανάλι KOTA-TV, σύμφωνα με το time.com.

Στην εκδήλωση περιλαμβάνονται ομιλίες από διάφορους ερευνητές των ΑΤΙΑ καθώς και πολλές παρουσιάσεις θεμάτων γύρω από την εξωγήινη ζωή.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«ΑΤΙΑ» εξαφανίζεται μέσα σε «πύλη» πάνω από την Σιβηρία (Βίντεο)

Έγγραφα των Βρετανικών Χ-files για πρώτη φορά στην δημοσιότητα

Μυστήριο με τα «δακτυλίδια καπνού» ανά τον κόσμο (pics & vid)

Χαμός στην Τουρκία! «Είδαμε εξωγήινους μετά το σεισμό» (vid)