Σεισμός στην Βόρειο Κορέα: Αποτέλεσμα έκρηξης λένε οι σεισμολόγοι

Το Κινεζικό σεισμολογικό κέντρο κατέγραψε σεισμό μεγέθους 3.4 στο έδαφος της Βορείου Κορέας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας.

Οι σεισμολόγοι λένε ότι η δόνηση προκλήθηκε πιθανότατα από μια έκρηξη.

“Στις 23 Σεπτεμβρίου, στις 16:29 τοπική ώρα, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3.4 βαθμών (υποψία έκρηξης) στη Βόρειο Κορέα (41,4 μοίρες βόρειου γεωγραφικού πλάτους, 129,1 μοίρες ανατολικό γεωγραφικό μήκος), βάθος 0 χλμ.”, έγραψαν οι σεισμολόγοι, σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Ωστόσο, ο οργανισμός για τις καιρικές συνθήκες της Νοτίου Κορέας ισχυρίστηκε ότι ο σεισμός πιθανότερα έχει φυσική προέλευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, ο σεισμός έπληξε την περιοχή Kilju στην επαρχία North Hamgyong.

Το περιστατικό έρχεται μια μόλις μέρα μετά την απειλή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κίμ Γιονγκ Ουν ότι θα πυροδοτούσε βόμβα υδρογόνου ως απάντηση στα μέτρα εναντίον της Βορείου Κορέας που έχει εξαγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η Πιονγκγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του Προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια-μάλλον σπάνια-ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε επίσης πως ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει», χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση. «Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», συνέχισε.

Τέλος, οι απειλές της Βόρειας Κορέας δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λίγο μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη επιχείρησε να κάνει ακόμα πιο σαφείς τις απειλές λέγοντας ότι η απάντηση που θα δώσουν θα μπορούσε να είναι η πιο δυνατή πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό. «Δεν ξέρω ποιες ακριβώς θα είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε καθώς τις διαταγές δίνει ο ηγέτης μας Κιμ Γιονγκ Ουν», συνέχισε ο Ρι Γιονγ Χο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί με βόμβα υδρογόνου τον Τραμπ – Πως τον χαρακτηρίζει

Η απάντηση-απειλή του Τραμπ: «Προφανώς τρελός ο Κιμ, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ άλλοτε»

Ένα βήμα πριν τον πόλεμο: Η λακωνική απάντηση του Τραμπ για την Β. Κορέα

Αντίδραση Τραμπ στην πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας: «Αυτοί καταλαβαίνουν ένα πράγμα»