“Σπάει” το άσυλο η διοίκηση του ΑΠΘ – Καλεί την αστυνομία να παρέμβει για τα ναρκωτικά

126

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακίνησης ναρκωτικών, όπως λέει, σε υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης.

Η σχετική απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ ελήφθη σε συνεδρίαση στις 31/8/2017, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές προβλέψεις του νέου νόμου 4485/2017.

«Τα δύο σώματα επιβεβαίωσαν προηγούμενες αποφάσεις τους ότι το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και αποφάσισαν ομόφωνα να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 4485/2017, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης, αποκλειστικά και μόνο προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να δοθούν κατευθύνσεις από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών εντός της πανεπιστημιούπολης.

Διαβάστε επίσης: Δείτε τα δώρα που χάρισαν οι Περιστέρα και Παυλοπούλου στην Μπριζίτ (pics)