Στα “μαχαίρια” ο πρόεδρος της ΕΡΤ Τσακνής με το διευθύνοντα σύμβουλο

129

Εκρηκτική αποκαλύπτεται ότι είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, καθώς στην επιφάνεια ήρθε με σφοδρότητα η αντιπαράθεση του προέδρου του τηλεοπτικού καναλιού Διονύση Τσακνή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Βασίλη Κωστόπουλο!

Δύο μήνες μετά την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του παραιτηθέντος Λάμπη Ταγματάρχη, οι συνθήκες στην κρατική ραδιοτηλεόραση δείχνει εκρηκτική και αυτό φαίνεται καθαρά από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, με αφορμή ανάρτηση σε ιστοσελίδα.

Στο επίκεντρο της κόντρας βρίσκονται τα προγράμματα και οι παραγωγές της ΕΡΤ. Ενδεικτικό της αντιπαράθεσης που υπάρχει είναι ότι στην ανακοίνωσή του, ο κ. Τσακνής υπογραμμίζει πως  στην επίμαχη συνεδρίαση όπου εγκρίθηκαν οκτώ παραγωγές, είχε ενημερώσει «10 ημέρες πριν τη συνεδρίαση ότι θα λείπει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ζήτησε αναβολή μιας ημέρας, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από τον Διευθύνοντα σύμβουλο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου του Προέδρου του  Δ.Σ της ΕΡΤ Α.Ε:

Το σημερινό σημείωμα της ιστοσελίδας «τυπολογίες» είναι από κάθε άποψη αποκαλυπτικό:

«Οι πρώτες οκτώ τηλεοπτικές παραγωγές που ανανεώνονται για μία ακόμη σεζόν και ανήκουν στην κατηγορία επιμόρφωσης – ενημέρωσης και πολιτισμού εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, όπου δεν παρέστη ο πρόεδρος Δ. Τσακνής.»

Ο τρόπος που διατυπώνεται η συγκεκριμένη είδηση, υποδηλώνει τις προθέσεις του συντάκτη της, ο οποίος μάλλον αδιαφορεί για το γεγονός ότι δε μπορεί να κρύψει τη στόχευσή του. Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν:

1. Ο πρόεδρος απουσιάζει (αδικαιολόγητα ή λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος) από συνεδρίαση του ΔΣ όπου συζητείται το πρόγραμμα της εταιρίας.

2. Επιτέλους η νέα Διοίκηση προχωρά σε παραγωγές, σε αντίθεση με την προηγούμενη που δεν μερίμνησε για το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της νέας περιόδου.

Να δούμε τώρα τα γεγονότα;

1. Ο πρόεδρος ενημέρωσε 10 ημέρες πριν τη συνεδρίαση ότι θα λείπει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ζήτησε αναβολή ΜΙΑΣ ημέρας, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από τον Διευθύνοντα σύμβουλο.

2. Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ, ήταν προτάσεις του προηγουμένου ΔΣ και ειδικά του Προέδρου, που έπρεπε απλώς, να εγκριθούν τυπικά.

3. Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις που ο Διευθύνων επέλεξε μόνο αυτές τις οκτώ, υπάρχουν άλλες εικοσιδύο (ανάμεσα στις οποίες και τέσσερις για μυθοπλασία) που μέχρι σήμερα εκκρεμούν στο γραφείο του, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρόγραμμα.

4. Στη συνεδρίαση στην οποία έλλειπε ο πρόεδρος και το μέλος Μιχάλης Γρηγορίου, και μειοψηφούντος του κυρίου Μεταξά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (αλήθεια τι είδους πλειοψηφία είναι αυτή;) και κάτι που είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Ενοποιήθηκε η επιτροπή προγράμματος με την  επιτροπή κοστολογίου. Η ελεγχόμενη επιτροπή, (προγράμματος)  για τους μη γνωρίζοντες, συγχωνεύτηκε με την ελέγχουσα (κοστολογίου).

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Τι θα έγραφε ο συντάκτης του εν λόγω σημειώματος, αν τέτοια απόφαση λαμβάνονταν την περίοδο που ο πρόεδρος του ΔΣ ασκούσε και καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου;

Καλό θα ήταν ο συντάκτης τέτοιων «ειδήσεων», να αντιληφθεί ότι δεν παίζει «εν ού παικτοίς»

Διαβάστε επίσης: Χωρίς ενημέρωση αύριο Τρίτη – Απεργεί για 24 ώρες η ΕΣΗΕΑ