Συγχαρητήρια στη Μέρκελ από Τσίπρα και Μακρόν – Τι της έγραψαν

Μέρκελ

Μέσω twitter επέλεξαν -σε πρώτη φάση- να δώσουν συγχαρητήρια στην Άνγκελα Μέρκελ για τη νίκη της στις γερμανικές εκλογές τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν.

«Συγχαρητήρια στην Άνγκελα Μέρκελ για την νίκη της στις γερμανικές εκλογές. Η αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη είναι σήμερα πιο σημαντική και αναγκαία από πότε», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όσοι πιστεύουμε σε αυτήν οφείλουμε, παρά τις διαφορές, να εργαστούμε μαζί για την εμβάθυνση και διεύρυνση των ευρωπαϊκών αξιών», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τι έγραψε ο Εμανουέλ 
Ο Εμανουέλ Μακρόν, που περίμενε το αποτέλεσμα της κάλπης για να ανακοινώσει το όραμά του για την Ευρώπη, τηλεφώνησε στη Μέρκελ το βράδυ της Κυριακής (24.09.2017). Τη συνεχάρη για την εκλογική της νίκη και την προσεχή τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία. Τόνισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

«Τηλεφώνησα στην Άνγκελα Μέρκελ για να τη συγχαρώ. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και για τις χώρες μας συνεργασία μας», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter.

Η Μέρκελ μπορεί να «έσπασε» κάθε ρεκόρ με την τέταρτη συνεχόμενη εκλογική της νίκη, αλλά αυτή τη φορά η νίκη είναι πύρρειος. Οι ακροδεξιοί μπήκαν για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στη Βουλή. Κι αυτό, για πολλούς, είναι λάθος της ίδιας της Μέρκελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέρκελ: Είμαστε το ισχυρότερο κόμμα-Έχουμε εντολή να σχηματίσουμε νέα κυβέρνηση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 4η φορά Καγκελάριος – Πικρή νίκη για τη Μέρκελ, ναυάγιο για τον Σουλτς, στη βουλή η Ακροδεξιά!

ΑΚΟΜΑ: Γερμανικές εκλογές: Tα σενάρια της επόμενης ημέρας και η Ελλάδα