Τα 90 χρόνια εορτάζει η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα

Φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Ελλάδα. Καθώς η ερασιτεχνική αστρονομία γεννήθηκε στην Κέρκυρα, η Αστρονομική Εταιρεία της πόλης θα διοργανώσει, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνών Αστρονόμων από 20 έως 22 Οκτωβρίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από κοινή απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ελληνικών Αστρονομικών Συλλόγων. Τα Πανελλήνια Συνέδρια Ερασιτεχνικής Αστρονομίας διοργανώνονται ανά διετία και είναι μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες των εγχώριων αστρονομικών συλλόγων, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει πλέον τους 30 σε διάφορες πόλεις.

Τα συνέδρια ξεκίνησαν το 1999 με σκοπό τη συνάντηση των Ελλήνων ερασιτεχνών αστρονόμων, την εκλαΐκευση της αστρονομίας, την παρουσίαση του έργου τους και γενικότερα την πρόοδο της αστρονομίας στην χώρα μας.

Στο ερχόμενο συνέδριο αναμένονται περίπου 220 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, ενώ θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, τόσο στο πλαίσιο των ομιλιών, όσο και των εξειδικευμένων εργαστηρίων (workshops).

Για εγγραφή στο συνέδριο και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.astrosynedrio-2017.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανάρχαιος Δίας: Ο παλαιότερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για «δέκατο» πλανήτη στο ηλιακό σύστημα

10 νέους πλανήτες βρήκε η NASA που μπορεί να διαθέτουν ζωή (Βίντεο)

Βετελγέζ: Νέα στοιχεία και εκπληκτικές εικόνες του άστρου γίγαντα