Τι αλλάζει στον ΚΟΚ για τα… γερά ποτήρια – Η βαρύτατη ποινή για όσους οδηγούν μεθυσμένοι δεύτερη φορά

Μεθυσμένοι

Υπό διαβούλευση σχετική ρύθμιση που αφορά όσους έχουν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ και υποτροπιάσουν θα επιβάλλει αφαίρεση διπλώματος δια βίου.

Αυτό προβλέπουν οι διατάξεις που προωθούνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως τις παρουσίασε ο Σταύρος Κοντονής στις μητέρες που έχουν έχουν χάσει τα παιδιά τους από τροχαία. Στόχος του υπουργείου η αυστηροποίηση του πλέγματος των κυρώσεων για τους μεθυσμένους οδηγούς, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο εξωτερικό.

Κατ’αρχή, το δίπλωμα θα αφαιρείται για μακρύ διάστημα, ίσως και χρόνια, στην περίπτωση που κάποιος συλληφθεί μία φορά. Αν επαναλάβει οποιαδήποτε παράβαση του ΚΟΚ εκ νέου έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, θα προβλέπεται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης του δια βίου.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Κοντονής στις μητέρες που τον επισκέφθηκαν, ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανικός στους δρόμους – Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ και πανικός στην ΕΛ.ΑΣ – Αντιεξουσιαστές «επικήρυξαν» 22 αστυνομικούς!

ΑΚΟΜΑ: Σε ποιες παραλίες της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση!