Τον κώδωνα του κινδύνου προς λουόμενους κρούει το ΚΕΕΛΠΝΟ: “Μην κολυμπάτε στην Παραλιακή”

Αυστηρή προειδοποίηση στους πολίτες να μην κολυμπήσουν ή βρεθούν στις παραλίες που μολύνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα, διότι κινδυνεύει η υγεία τους εξέδωσε εκτάκτως το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κλιμάκιο του γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας.

Η επίσκεψη έγινε για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά: «Συνιστάται από το κλιμάκιο σε πρώτο χρόνο η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση».

Στο μεταξύ, τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό Σώμα για την υπόθεση του ναυαγίου του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό ζήτησε σήμερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τσίβα.

Τη δικογραφία αναμένεται να παραλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος, αφού τη μελετήσει, αναμένεται να ασκήσει διώξεις για κακούργημα ενώ αναμένεται και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Διαβάστε επίσης;: ΕΛ.ΑΣ: Ο κλέφτης των προϊστορικών πατημασιών είναι… καθηγητής!